Vragen over schade aan weg, fietspad of stoep

Straatwerkers verrichten werkzaamheden aan het asfalt op de Tilburgseweg

De gemeente is verantwoordelijk voor alle wegen, straten, fiets- en voetpaden en rotondes in Goirle en Riel. Ziet u schade? U kunt dit melden bij ons. Bijvoorbeeld losse tegels, gaten in de weg of olie op het wegdek. Bij een gevaarlijke situatie door schade ondernemen we direct actie.

Wat wij doen

We houden in de gaten hoe wegen en fietsroutes erbij liggen

Met de gemeenteraad maken we afspraken over de eisen die we stellen aan het beheer en onderhoud: dit zijn afspraken over technische normen en afspraken hoe de buitenruimte er uit mag zien. We rijden rondes en beoordelen de bestrating. Zo houden we in de gaten of we de afspraken nakomen. Door deze inspecties weten we wanneer we groter en kleiner onderhoud moeten plannen.

We zijn verantwoordelijk voor de veiligheid en toegankelijkheid van bestrating

Daarom besteden we tijd en geld aan het beheren en onderhouden van stoepen, straten en fietspaden. We herstellen beschadigingen aan de bestrating. We leggen scheve tegels recht, herstellen kuilen of scheuren aan asfaltwegen. Wanneer bestrating verzakt of juist omhoog komt door boomwortels, dan herstellen we dit.

Door dagelijks gebruik en weersinvloeden gaat de kwaliteit van bestrating en straatmeubilair achteruit. Dit is niet te voorkomen maar heeft geen invloed op de toegankelijkheid en veiligheid.

Wij borstelen en vegen paden om onkruid te bestrijden

We vegen onze straten om onkruid op en tussen bestrating te bestrijden. We kunnen niet voorkomen dat er onkruid groeit, bijvoorbeeld op plekken waar weinig verkeer komt of bij vochtig en warm weer. We vegen de straten en parkeerterreinen een paar keer per jaar.

Heeft u een vraag of wilt u een melding maken?

Ziet u schade aan bestrating?  Meld dit dan aan ons.