Tijdelijke vervanging wethouder Criens

Zojuist maakte PvdA Goirle Riel bekend dat zij Guus van der Put voordragen als tijdelijke vervanger voor wethouder Pernell Criens. Wethouder Criens legde haar taken eerder deze maand neer om gezondheidsredenen. Volgens de Gemeentewet is het mogelijk dat de gemeenteraad een vervanger benoemt. De fractie van de PvdA legt hiervoor op 2 juli 2024 een voorstel voor aan de gemeenteraad.

Persbericht PvdA Goirle Riel

PvdA Goirle Riel draagt Guus van der Put voor als tijdelijke vervanger voor wethouder Pernell Criens. Guus van der Put was van 2014 tot 2018 wethouder in Goirle namens de PvdA.

Wethouder Criens legde haar taken eerder deze maand neer om gezondheidsredenen. Vandaag heeft het college van burgemeester en wethouders formeel besloten om aan haar verlof wegens ziekte te verlenen. Hierdoor is het volgens de Gemeentewet mogelijk dat de gemeenteraad een vervanger benoemt. De fractie van de PvdA legt hiervoor op 2 juli een voorstel voor aan de gemeenteraad. De vervanging duurt wettelijk zestien weken en kan tweemaal met zestien weken worden verlengd.

Fractievoorzitter Antoon van Baal: “Wij wensen Pernell een voorspoedig herstel toe. Dit zal tijd nodig hebben en die gunnen we haar. De afwezigheid van Pernell noopt ons om te zorgen voor goede vervanging. In het sociaal domein, haar portefeuille, liggen belangrijke dossiers en grote opgaven. Het is fijn dat Guus van der Put deze taken op zich wil nemen. Met zijn bestuurlijke ervaring en betrokkenheid bij Goirle en Riel, is Guus in staat om zich snel in te werken en aan de slag te gaan voor onze inwoners.”

Beoogd wethouder Guus van der Put: “Allereerst hoop ik dat Pernell tijd, rust en ruimte vindt voor een spoedig herstel. In de tussentijd zal ik me, vanwege mijn verbondenheid met Goirle, met hart en ziel inzetten voor het welzijn van de Goirlese samenleving. Ik zie uit naar een goede samenwerking met de gemeenteraad, het college en de ambtelijke organisatie. Gelet op mijn eerdere functies in het gemeentebestuur heb ik daar alle vertrouwen in. Ik denk ook vanuit deze ervaring snel ingewerkt te zijn.”