Paul van Aanholt nieuwe voorzitter Participatieraad Goirle

De nieuwe voorzitter van de Participatieraad Goirle is Paul van Aanholt. De benoeming van de voorzitter is een belangrijke stap voor de doorstart van de Participatieraad. De Participatieraad moest na het vertrek van vijf leden op zoek naar versterking. Paul van Aanholt is de voorzitter die samen met de leden van de Participatieraad een succesvolle doorstart kan aanjagen. Zo kan het college van burgemeester en wethouders blijven rekenen op goede onafhankelijke adviezen. De belangen van kwetsbare inwoners worden goed behartigd.

“Participeren is een werkwoord. Dit betekent voor mij niet alleen meedoen, maar ook mee kunnen doen. Meedoen door een actieve rol te spelen in de onafhankelijke advisering van het sociaal beleid van de gemeente Goirle als voorzitter van de participatieraad. Mee kunnen doen in de zin van erbij horen en gelijke kansen creëren. De afgelopen 37 jaar heb ik me met name ingezet voor de ontwikkeling (in de brede zin van het woord) van de kinderen in Goirle.  Als voorzitter van de participatieraad wil ik me ervoor inzetten dat alle Goirlenaren mee kunnen doen. Ik denk hierbij met name aan de kwetsbare  groepen, zoals ouderen, kinderen, jongeren, mensen met een beperking en mensen die moeite hebben met lezen, schrijven of de Nederlandse taal. Een sterke goed functionerende onafhankelijke participatieraad is een belangrijke bouwsteen om dit  “mee kunnen doen” te bewerkstelligen voor iedereen.”

Paul van Aanholt

“Ik ben blij met de benoeming van Paul van Aanholt. Het is altijd fijn als inwoners hun kennis en ervaring willen inzetten voor de gemeenschap. Met zijn staat van dienst in het onderwijs en grote betrokkenheid bij onze dorpen, kan hij veel betekenen voor de Participatieraad Goirle. Dat is belangrijk voor onze inwoners. Het beleid dat wij bedenken, ontwikkelen en uitvoeren wordt beter als er vanuit verschillende invalshoeken naar wordt gekeken. Onze (kwetsbare) inwoners verdienen het dat hun belangen goed worden behartigd. Daarom ondersteunen we de Participatieraad bij de doorstart. Paul van Aanholt is hierin een belangrijke schakel.”

Pernell Criens

Participatieraad Goirle

De Participatieraad Goirle adviseert gevraagd en ongevraagd aan het college van burgemeester en wethouders. De onafhankelijke adviezen dragen bij aan het verbeteren van het gemeentelijk sociaal beleid. Hieronder vallen werk en inkomen, jeugdhulp, zorg, welzijn, wonen en leefbaarheid. De Participatieraad laat zich voeden door het maatschappelijk veld, waaronder belangengroepen.  Zo adviseert de Participatieraad vanuit het perspectief van de inwoner. Op 1 april nam de Participatieraad om diverse redenen afscheid van vijf leden, onder wie de voorzitter. Voor een goede doorstart is nog een aantal nieuwe leden nodig. Intussen is Paul van Aanholt benoemd als voorzitter en werd tijdelijk een ambtelijk secretaris aangesteld. Wie geïnteresseerd is om als lid bij te dragen aan de Participatieraad kan hiervoor contact opnemen via www.participatieraadgoirle.nl.