Overhandiging archief Harmonie Oefening en Uitspanning

Op 19 oktober 2023 werd het historisch archief van de Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning Goirle overgedragen aan de gemeente Goirle. Voorzitter Rob Gaveel overhandigde het archief aan burgemeester Mark van Stappershoef. De overdracht had een symbolisch karakter omdat het archief van de Harmonie al wordt bewaard bij het Regionaal Archief Tilburg.

Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning Goirle

De Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning Goirle is de oudste muziekvereniging in Goirle en bestaat inmiddels 145 jaar. Door de schenking van het archief blijven belangrijke documenten (zoals handgeschreven notulen) en foto’s uit de periode van 1878 tot 2000 bewaard. Hiermee stellen we een stukje cultuurgeschiedenis van Goirle veilig.

Meer informatie

Wilt u historische documenten van de Koninklijk Harmonie Oefening en Uitspanning Goirle inzien? Dan kan via de website www.regionaalarchieftilburg.nl. Er liggen ook documenten ter plekke bij het Regionaal Archief Tilburg opgeslagen. Deze kunt u op aanvraag inzien. Meer informatie over de harmonie vindt u op www.harmoniegoirle.nl.