Oranjeplein kleurt roze en blauw in Baby Loss Awareness Week

Van 9 tot en met 15 oktober is de jaarlijkse Baby Loss Awareness Week. Een week waarin wereldwijd aandacht is voor babysterfte. De gemeente Goirle ondersteunt dit initiatief. Dat doen we om bij te dragen aan bewustwording, openlijk kunnen spreken over dit onderwerp en (h)erkenning. Om dit te laten zien, kleden we het gemeentehuis aan met roze en blauw. Het Oranjeplein wordt ’s avonds verlicht met roze en blauwe lampen. Dit zijn de kleuren van de Baby Loss Awareness Week.

Het thema voor 2023 is DIT IS BABYSTERFTE. De subthema’s gaan over emoties van ouders die een kindje verliezen voor, tijdens of na de geboorte.

“Ouders ervaren zoveel verschillende en tegenstrijdige emoties. De één is hier open over en vindt het fijn om te delen. Anderen verwerken het verlies van hun kindje en de verloren verwachting liever alleen. Iedereen doet dit op zijn eigen manier. Ik wil dat zij allemaal weten dat we in Goirle en Riel voor elkaar klaarstaan. En dat hun geliefde en gemiste baby’s worden herdacht. Elkaar steunen is het hele jaar door nodig. De Baby Loss Awareness Week is een vast moment waarop we hier extra aandacht aan geven.”

Wethouder Koos Krook

Ook het ETZ in Tilburg kleurt roze en blauw in de Baby Loss Awareness Week.