Dankjewel Stan, welkom Evi!

Installatie Evi van Riel als jeugdburgemeester

Op dinsdag 15 oktober was er een bijzondere raadsvergadering. We namen die avond afscheid van jeugdburgemeester Stan Bremer. Ook benoemden we Evi van Gils tot de nieuwe jeugdburgemeester van Goirle en Riel.

Stan Bremer werd op 10 oktober 2023 onze jeugdburgemeester. Hij mocht burgemeester Mark van Stappershoef een jaar lang helpen. Stan was aanwezig bij allerlei leuke activiteiten, zoals het Burgemeestersontbijt, de intocht van Sinterklaas, de sleuteloverdracht met carnaval en de Boomfeestdag. Hij was ook aanwezig bij de herdenkingen rondom de bevrijding van Goirle, familie Dasché en De goede Duitser. Daarnaast legde Stan samen met de burgemeester een krans tijdens Dodenherdenking.

“Het afgelopen jaar was een geweldige ervaring. Ik heb van dichtbij gezien wat een burgemeester allemaal doet en mogen ervaren hoe het is om op een podium te staan!”, zei Stan tijdens zijn afscheid.

Installatie Evi van Gils

Evi van Gils is vanaf nu voor één jaar de jeugdburgemeester van de gemeente Goirle. Zij legde tijdens de raadsvergadering een verklaring af en daarna kreeg zij de speciale ambtsketen omgehangen door burgemeester Mark van Stappershoef.

Evi: “Dit is een heel bijzonder moment. Ik ben superblij dat ik nu jeugdburgemeester van Goirle en Riel mag zijn. Het lijkt me leuk om samen met de burgemeester officiële dingen te doen. Ik denk ook dat ik als jeugdburgemeester veel ga leren. Ik heb er heel veel zin in!”