Brug over de Ley: ‘Edwin Bramallbrug’

De ‘Edwin Bramallbrug’. Dat is de naam van de brug over de Ley aan de Poppelseweg in Goirle. Burgemeester Mark van Stappershoef en Jan Schrijver van de Bond van Wapenbroeders maakten deze naam bekend op 23 september. De ‘Edwin Bramallbrug’ wordt officieel geopend op 25 oktober.

Het voorstel om de brug over de Ley de naam ‘Edwin Bramall’ te geven komt van de Bond van Wapenbroeders, afdeling Midden-Brabant. Luitenant Edwin Bramall was de commandant van het peloton dat op 27 oktober 1944 Goirle bevrijdde. De Edwin Bramallbrug en haar geschiedenis wordt toegevoegd aan de ‘Gôolse Geheimen’.

Officiële opening op 25 oktober

Op vrijdag 25 oktober wordt de ‘Edwin Brammelbrug’ officieel geopend. De bijeenkomst begint om 15.00 uur. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Programma 80 jaar bevrijding

Op 27 oktober 1944 werden Goirle en Riel bevrijd. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het initiatief ‘Brabant Herinnert’ hebben alle gemeenten opgeroepen om activiteiten te organiseren rondom de herdenking van 80 jaar bevrijding. Het thema is: ‘Brug naar vrijheid’. In het Goirles Belang van 2 oktober kunt u een volledig programma vinden van alle activiteiten rondom de 80 jaar bevrijding van Goirle en Riel.