Uittreksels

Een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) is een officiële verklaring van de gemeente dat u in Goirle woont. Op het standaarduittreksel staan uw naam, adres, woonplaats, geboorteplaats en geboortedatum. Als u meer gegevens op het uittreksel BRP vermeld wilt hebben, kunt u dit aangeven bij de online aanvraag onder ''Welk uittreksel heeft u nodig''. Kies hier voor de keuze ''Anders''.

De burgerlijke stand maakt een akte op bij geboorte, huwelijk, echtscheiding, geregistreerd partnerschap en overlijden.

Met DigiD kunt u online een uittreksel aanvragen

U vraagt een uittreksel BRP aan bij de gemeente Goirle als u ook in deze gemeente woont. Voor het uittreksel Burgerlijke Stand geldt dat u het uittreksel aanvraagt in de gemeente waar de gebeurtenis (geboorte/ huwelijk/echtscheiding/overlijden) plaatsvond.

Vraag uw uittreksel gemakkelijk online aan. Hiervoor heeft u wel DigiD nodig. Bij de aanvraag moet u direct online betalen. Dit gebeurt via iDEAL (internetbankieren).

Het is ook mogelijk om het uittreksel aan te vragen aan de balie. Maak dan wel een afspraak. Neem een geldig legitimatiebewijs mee.

Wanneer u een afspraak heeft in het gemeentehuis, neem dan de volgende documenten mee:

  • bij een aanvraag voor uzelf en/of inwonende gezinsleden: alleen uw eigen identiteitsbewijs
  • contant geld of een pinpas om het uittreksel te betalen

Bent u door iemand gemachtigd om een uittreksel aan te vragen, dan neemt u mee:

  • een brief met handtekening van degene waarvoor u de akte aanvraagt. Deze schrijft dat hij die persoon toestemming geeft om als gemachtigde op te treden (in de brief moet vermeld zijn of het om een uittreksel of afschrift van de Burgerlijke stand gaat en voor welk doel het afschrift wordt gevraagd, zodat duidelijk is welk uittreksel of afschrift nodig is)
  • uw eigen identiteitsbewijs
  • een geldig identiteitsbewijs van de persoon die u gemachtigd heeft of een kopie daarvan 
  • contant geld of een pinpas om het uittreksel te betalen
Kosten uittreksels
Soort uittreksel Prijs
Uittreksel BRP € 6,45

Uittreksel Burgerlijke Stand
(huwelijk, geboorte, overlijden, echtscheiding)          

€ 14,00

U kunt het uittreksel BRP of het uittreksel van de Burgerlijke Stand ook voor internationaal gebruik aanvragen. Het uittreksel wordt dan in verschillende talen opgemaakt. Vraag uw uittreksel gemakkelijk online aan. Komt u liever langs in het gemeentehuis? Maak dan een afspraak.

Een uittreksel of akte kunt u het makkelijkst online aanvragen. Bij de gemeente Goirle kunt u inloggen met eHerkenning (betrouwbaarheidsniveau EH2+). Bij de aanvraag moet u direct online betalen. Dit gebeurt via iDEAL (internetbankieren).

Een bewijs van Nederlanderschap is een verklaring van de burgemeester dat u de Nederlandse nationaliteit heeft. Op het bewijs staan uw naam, adres, woonplaats en nationaliteit. Hiermee kunt u uw Nederlandse nationaliteit aantonen. Dit kan handig zijn als een paspoort niet volstaat als officieel bewijs.

U kunt dit bewijs online aanvragen. Het is ook mogelijk om het bewijs aan te vragen in het gemeentehuis. Maak hiervoor een afspraak.