Hulp bij financiële problemen

Veel mensen maken zich zorgen over hun financiën maar vinden het moeilijk om hulp of advies te vragen. In onze gemeente kunt u op allerlei manieren hulp krijgen. Van vrijwilligers tot professionals. Of via digitale (anonieme) hulpverlening. Kijk hieronder voor de mogelijkheden.

Elke donderdag kunt u van 10.00 - 12.00 uur in het leescafé van de bibliotheek in Goirle terecht bij De Beurs voor vrijblijvend en gratis advies over uw financiën en hulp met regelingen en formulieren. Bijvoorbeeld met de aanvraag van een DigiD of toeslagen. Maar ook bij het invullen van formulieren of de belastingen. Of als u zich zorgen maakt en gewoon eens wilt ‘sparren’ met iemand over uw financiën. Een afspraak maken is niet nodig; iedereen kan gewoon binnenlopen.

Maakt u zich zorgen om uw financiën en komt u er zelf niet meer uit? Zijn er redenen of omstandigheden waardoor u niet binnen de openingstijden contact op kan nemen met ’t Loket of uw klantmanager? Of vindt u het eigenlijk prettiger om vanachter de computer uw vragen te stellen? SchuldendeBaas biedt een alternatief: schuldhulpverlening in een online omgeving. U kunt aan de slag van achter uw eigen computer, op tijden dat het u uitkomt en in het tempo dat bij u past. U wordt geholpen door een schuldhulpverlener uit uw eigen gemeente.

Heeft u een laag inkomen, dan kunt u in aanmerking komen voor allerlei extra ondersteuning.

‘t Loket is uw gesprekspartner en centraal aanspreekpunt voor alle vragen rondom hulp en ondersteuning, ook voor hulp of  advies bij financiële problemen.

De gratis budgetcursus bestaat uit zes bijeenkomsten en helpt u meer grip te krijgen op uw portemonnee. Zelfstandig ondernemers kunnen gratis deelnemen aan een workshop. Via de gemeente Tilburg kunt u zich aanmelden voor de budgetcursus Dit kan ook via 't Loket of uw klantmanager.

Voor meer informatie en voor vragen kunt u terecht bij 't Loket.