Paspoort

Een paspoort aanvragen kan alleen op afspraak. Aanvragen en ophalen van een paspoort doet u zelf. U betaalt de kosten bij de aanvraag. Het paspoort ligt na 5 werkdagen voor u klaar. Uw paspoort is 10 jaar geldig; voor jongeren tot 18 jaar is de geldigheid 5 jaar.

Een paspoort aanvragen kan alleen op afspraak

Kosten

Kosten paspoort
ProductPrijsGeldigheid
Paspoort vanaf 18 jaar€ 71,3510 jaar
Paspoort tot 18 jaar€ 53,955 jaar
Paspoort voor vluchtelingen of vreemdelingen€ 53,95
Extra leges bij spoedprocedure€ 48,60
Vermissing reisdocument€ 0,00
Zakenpaspoort € 71,3510 jaar

De extra kosten voldoet u ook bij de aanvraag.

Meenemen

  • alle reisdocumenten die in uw bezit zijn, ook als deze zijn verlopen. Wij kunnen uw aanvraag anders niet in behandeling nemen.
  • één pasfoto in kleur. Let op de eisen
  • contant geld of een pinpas om het paspoort te betalen
  • jonger dan 18 jaar: ingevuld formulier toestemming afgifte reisdocument minderjarige en origineel identiteitsbewijs van de ouder(s) of van degene die het gezag over het kind heeft

Nog geen 18 jaar?

Dan heb je toestemming van de ouder(s) of gezaghebbers nodig. Zij kunnen die toestemming schriftelijk of ter plekke geven. Voor de schriftelijke toestemming kun je het formulier toestemming afgifte reisdocument minderjarige downloaden en laten invullen. Je hebt daarnaast ook van de ouder(s) een origineel legitimatiebewijs nodig. Kan of wil één van je ouders geen toestemming geven? Je kunt dan vervangende toestemming vragen bij de Rechtbank in Breda, T (088) 3616 000.

Spoedaanvraag

U kunt een spoedaanvraag doen om uw nieuwe paspoort sneller te krijgen. Een spoedaanvraag moet u voor een bepaald tijdstip (maandag, donderdag en vrijdag vóór 12.30 uur, dinsdag en woensdag vóór 15.00 uur) bij het gemeentehuis in Goirle indienen. Bij een normale levering door de producent kunt u de volgende werkdag uw reisdocument vanaf 09.00 uur ophalen. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra kosten. Vertrekt u vandaag al? Neem dan contact op met de Koninklijke Marechaussee voor een nooddocument. Zij beoordelen of u in aanmerking komt voor een nooddocument.

Paspoort kwijt of gestolen

Bij verlies of diefstal van uw paspoort in Nederland doet u geen aangifte bij de politie. U maakt een afspraak voor de aanvraag van een nieuw paspoort. Bij de afspraak in het gemeentehuis ondertekent u een vermissingsverklaring. Is uw document in het buitenland verdwenen, dan moet u voor uw reisverzekering bij de politie in het buitenland aangifte doen.

Reizen met kinderen

Sommige landen buiten het Schengengebied eisen een bewijs dat de meereizende volwassene de ouder is of het gezag heeft. Als het kind met iemand anders meereist, moet de ouder of degene die het gezag heeft hiervoor toestemming geven. Omdat het kind vaak een andere achternaam heeft dan de meereizende volwassene, kan dit problemen geven bij de douane. Voor de toestemming kunt u op de website van de Koninklijke Marechaussee de brief vinden en daar wordt ook aangegeven welke documenten u nodig heeft.