Kwijtschelding belastingen

Heeft u moeite met het betalen van de gemeentelijke belastingen? U kunt in delen betalen via automatische incasso. Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u kwijtschelding aanvragen. Soms kunnen wij de belastingen namelijk kwijtschelden. Dit betekent dat u niets hoeft te betalen. U kunt kwijtschelding krijgen voor de afvalstoffenheffing, rioolheffing (gebruikersdeel), hondenbelasting voor de eerste hond en de onroerendezaakbelasting voor woningen. U moet dit aanvragen binnen drie maanden nadat de gemeente de aanslag heeft verstuurd.

Of u in aanmerking komt, hangt af van uw vermogen, inkomen, uitgaven en persoonlijke situatie. U krijgt geen kwijtschelding als u een vermogen heeft. Uw inkomen moet op bijstandsniveau zijn.

Sinds 1 januari 2021 kunnen ook ondernemers kwijtschelding aanvragen voor de aanslag gemeentelijke belastingen die zij privé hebben ontvangen. Kwijtschelding aanvragen is niet mogelijk voor de aanslag gemeentelijke belastingen die zakelijk is ontvangen.

Heeft u vorig jaar al kwijtschelding gekregen? Dan ontvangt u een brief of u hier ook dit jaar weer voor in aanmerking komt. Als dit het geval is, dan ontvangt u een aanslagbiljet waarop staat dat u de aanslag niet hoeft te betalen. Het kan ook zijn dat we u vragen om eerst nog bepaalde stukken op te sturen. Dan wordt daarna bekeken of u wel of niet aanmerking komt voor kwijtschelding. Als u alsnog in aanmerking komt, ontvangt u een brief waarin staat dat u niets hoeft te betalen.

Is uw aanvraag vorig jaar afgewezen? Dan moet u dit jaar een nieuwe aanvraag doen.

Wilt u voor het eerst kwijtschelding aanvragen? Vul het aanvraagformulier kwijtschelding belastingen in. U krijgt van ons een brief waarin staat of u kwijtschelding krijgt.

Bent u het niet eens met ons besluit? Dan kunt u binnen tien dagen na het besluit een beroep indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 17, 5050 AA Goirle.

Vragen over uw aanslag, betalingen, bezwaar en beroep, kwijtschelding en openstaande posten:

Team belastingen Gemeente Goirle
T (013) 5310 586 (werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur)
E belastingen@goirle.nl

P Postbus 17, 5050 AA Goirle