Iets melden

Van zwerfvuil, losse tegels of illegale storting tot een gevaarlijke tak in een boom, kapotte speeltoestellen of een container niet geleegd: u kunt het melden via Fixi. Als u uw e-mailadres opgeeft, houden we u op de hoogte van de voortgang van uw melding.

Let op: Wilt u een afvalcontainer aanvragen, opzeggen of laten repareren? Dat kan niet via een melding in Fixi. Ga daarvoor naar de pagina over containers.

Geef online uw melding door via Fixi

 

Lees meer over Fixi

Als uw riool verstopt is, is het belangrijk om te weten waar de verstopping zit om deze op te lossen. Lees wat u moet doen op de pagina Riool.

Wij registreren alle meldingen die bij ons binnenkomen over eikenprocessierupsen. We bepalen welke melding prioriteit krijgt. Gaat het bijvoorbeeld om een drukke plek? In de buurt van kinderen, ouderen of veel dieren? Geven de nesten ernstige gezondheidsklachten of economische schade? Dan krijgen deze meldingen voorrang. We kunnen niet garanderen dat we alle nesten verwijderen. U kunt een melding over processierupsen aan ons doorgeven via Fixi.

Gevonden of verloren voorwerpen kunt u online doorgeven. Kijk wat u moet doen op de pagina Gevonden en verloren voorwerpen.

Heeft u last van ratten, wespen of ander ongedierte in of rondom uw woning? Lees op de pagina Ongedierte wat u het best kunt doen.

Gaat u bouwen of verbouwen? Doe dan de vergunningcheck op www.omgevingsloket.nl. Zo ziet u of voor de werkzaamheden een vergunning of een melding bij de gemeente nodig is of dat uw plan vergunningsvrij is en u meteen aan de slag kunt.

Moet u daarbij iets op openbare grond plaatsen voor uw bouw- of sloopwerkzaamheden? Dan moet u vier weken van tevoren een melding doen. Lees daarvoor eerst de algemene voorwaarden. Neem contact op via info@goirle.nl ter attentie van Henri Beerens en stuur de volgende gegevens mee:

  • Naam, adres, woonplaats en telefoonnummer
  • De plaats van de bouwcontainer
  • Afmetingen van de bouwcontainer
  • Datum plaatsing bouwcontainer en datum weghalen bouwcontainer
  • Een foto van de plaats waar de container wordt geplaatst

Als u thuis verbouwt, dan is soms korte tijd (zwaar) transport nodig. Zoals een vrachtwagen voor het storten van cement of een hijskraan. Als deze op de weg staat, dan maakt u gebruik van gemeentegrond en is het nodig om hiervan een melding te maken. Dan weten de hulpdiensten dat ze tijdelijk een andere route moeten rijden. Hou er rekening mee dat uw aanvraag kan worden afgewezen. Bijvoorbeeld omdat er een omleidingsroute van werkzaamheden of andere tijdelijke verkeersmaatregel door uw straat loopt.

De melding maakt u minimaal een week van te voren. Stuur een e-mail  naar verkeer@goirle.nl met de volgende gegevens:

  • Datum van de werkzaamheden
  • Straatnaam en huisnummer
  • Foto en kaart waar het transport komt te staan
  • Wat zijn precies de werkzaamheden? (Bijvoorbeeld plaatsen dakkapel of cement storten)
  • Welke hinder is er? Komt een vrachtauto (deels) op de stoep en/of fietspad te staan, blokkeert het transport één zijde van de rijbaan of de volledige rijbaan?

Na uw melding wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen. U ontvangt een e-mail met daarin toestemming of een afwijzing. Als u toestemming krijgt, informeer uw buren ook even dat er een groot voertuig in hun straat komt te staan. En dat dit mogelijk tot hinder leidt.

Het nummer (013) 5310 610 kunt u in geval van spoed of nood na kantoortijd bellen. Denk bjvoorbeeld aan regenwateroverlast bij bijvoorbeeld hoosbuien of storm of een gevaarlijk obstakel op de weg. Via een keuzemenu wordt u doorgeschakeld naar de firma vandervalk+degroot of de politie.

U kunt de Fixi app gebruiken om een melding doen. Via deze app kunt u de status van uw melding in de gaten houden. U kunt ook reageren op uw melding. Meldt u vaker? Maak dan een account aan.

U kunt de Fixi app downloaden in de Appstore en Google Playstore:

Downloaden voor Apple
Downloaden voor Android

Voor optimaal gebruiksgemak staan standaard alle machtigingen in de Fixi app aan. Ook na het uitzetten van één of meer machtigingen kunt u een melding openbare ruimte plaatsen. Zo houdt u zelf controle op de machtigingen die u aan deze app geeft.

Overlast van geur, geluid, trillingen en stof van bedrijven kunt u 24 uur per dag melden bij Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB). Hiervoor belt u de MilieuKlachtenCentrale T (073) 681 28 21
Hoog water, verontreiniging van beken of sloten:
voor Goirle: Waterschap de Dommel: T (0411) 618 618
voor Riel: Waterschap Brabantse Delta:  T (076) 564 10 00
Drinkwater: Brabant Water, T (073) 683 80 00
Regte Heide: Brabants Landschap. T (0411) 62 27 75 
Wildaanrijding:
bel de politie T (0900) 88 44