Iets melden

Van zwerfvuil, losse tegels of illegale storting tot een gevaarlijke tak in een boom, kapotte speeltoestellen of een container niet geleegd: u kunt het melden via Fixi. Als u uw e-mailadres opgeeft, houden we u op de hoogte van de voortgang van uw melding.

Let op: Wilt u een container aanvragen, opzeggen of laten repareren? Dat kan niet via een melding in Fixi. Ga daarvoor naar de pagina over containers.

Geef online uw melding door via Fixi

 

Lees meer over Fixi

Is uw container kapot of kwijt? Heeft u een container gevonden of wilt u een container aanvragen? Lees op de pagina containers wat u kunt doen.

Als uw riool verstopt is, is het belangrijk om te weten waar de verstopping zit om deze op te lossen. Lees wat u moet doen op de pagina Riool.

Wij registreren alle meldingen die bij ons binnenkomen over eikenprocessierupsen. We bepalen welke melding prioriteit krijgt. Gaat het bijvoorbeeld om een drukke plek? In de buurt van kinderen, ouderen of veel dieren? Geven de nesten ernstige gezondheidsklachten of economische schade? Dan krijgen deze meldingen voorrang. We kunnen niet garanderen dat we alle nesten verwijderen. U kunt een melding over processierupsen aan ons doorgeven via Fixi.

Heeft u last van ratten, wespen of ander ongedierte in of rondom uw woning? Lees op de pagina Ongedierte wat u het best kunt doen.

Gevonden of verloren voorwerpen kunt u online doorgeven. Kijk wat u moet doen op de pagina Gevonden en verloren voorwerpen.

Het nummer (013) 5310 610 kunt u in geval van een calamiteit of nood, zoals regenwateroverlast of een gevaarlijk obstakel op de weg, na kantoortijd bellen. Via een keuzemenu wordt u doorgeschakeld naar de firma vandervalk+degroot  of de politie. 

U kunt ook de Fixi app gebruiken om een melding doen. Via deze app kunt u de status van uw melding in de gaten houden. U kunt ook reageren op uw melding. Meldt u vaker? Maak dan een account aan.

U kunt de Fixi app downloaden in de Appstore en Google Playstore:

Downloaden voor Apple
Downloaden voor Android

Voor optimaal gebruiksgemak staan standaard alle machtigingen in de Fixi app aan. Ook na het uitzetten van één of meer machtigingen kunt u een melding openbare ruimte plaatsen. Zo houdt u zelf controle op de machtigingen die u aan deze app geeft.

Overlast van geur, geluid, trillingen en stof van bedrijven kunt u 24 uur per dag melden bij Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB). Hiervoor belt u de MilieuKlachtenCentrale T (073) 681 28 21
Hoog water, verontreiniging van beken of sloten:
voor Goirle: Waterschap de Dommel: T (0411) 618 618
voor Riel: Waterschap Brabantse Delta:  T (076) 564 10 00
Drinkwater: Brabant Water, T (073) 683 80 00
Regte Heide: Brabants Landschap. T (0411) 62 27 75 
Wildaanrijding:
bel de politie T (0900) 88 44