Coronavirus

Sinds eind februari 2020 heeft Nederland te maken met een crisis rond het coronavirus. Ook in Goirle merkt iedereen de gevolgen van de maatregelen.

Op de website van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant vindt u informatie over het virus en over de maatregelen die regionaal en landelijk genomen worden.

De laatste nieuwsberichten over de ontwikkelingen rond het coronavirus in de gemeente Goirle vindt u hier.

Alleen samen krijgen we het coronavirus in Nederland onder controle.

  • Heeft u klachten? Blijf thuis en laat u testen. Ook benauwdheid of koorts? Dan moeten alle huisgenoten thuisblijven.
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Blijf weg bij drukke plekken
  • Werk thuis, tenzij het niet anders kan
  • Was vaak uw handen en nies in uw elleboog

Meer informatie over uw gezondheid en het voorkomen van besmetting staat op de website van het RIVM.

Vanaf 1 juni 2020 kan iedereen met klachten die passen bij het nieuwe coronavirus zich laten testen. Dat is nodig om de maatregelen te kunnen versoepelen en de verspreiding van COVID-19 in Nederland tegen te gaan.

Wilt u zich laten testen? Bel 0800-1202 voor een afspraak om u te laten testen, of ga naar de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.

Kijk voor actuele informatie op de website van de Rijksoverheid. Hier vindt u informatie over onder andere reizen en vakantie, openbaar vervoer, het dagelijks leven en testen.

Hulp nodig

Komt u in de problemen doordat u thuis moet blijven? Kunt u dit niet oplossen met hulp van buren of familie? Of wilt u juist iemand helpen? Dan kunt u het team van ContourdeTwern in Goirle en Riel bellen of mailen.

ContourdeTwern Goirle | Riel
ma. t/m vr. 9.00u-17.00u
T (013) 534 91 91
infogoirle@contourdetwern.nl

Wilt u iemand helpen maar is het lokale team in gesprek of niet bereikbaar? Neem dan contact op met het Adviespunt. Dit is het centrale punt van ContourdeTwern waar iedereen terecht kan voor hulp, aanmelding, verwijzing, advies en vrijwilligerswerk. Als dat nodig is, verwijzen zij ook naar organisaties buiten ContourdeTwern.

AdviesPunt
ma. t/m vr. 9.00u-17.00u
T (013) 549 86 46
E adviespunt@contourdetwern.nl
W Website AdviesPunt ContourdeTwern

Het is fijn dat we elkaar helpen maar veiligheid en gezondheid staan voorop. Houd u altijd aan de richtlijnen van het RIVM. Dus:

  • Was vaak uw handen
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen
  • Blijf thuis als u milde klachten krijgt en laat u testen

De overheid neemt verschillende maatregelen om ondernemers die in de problemen dreigen te komen, te helpen. Daarnaast kunnen ondernemers bij verschillende instanties terecht voor informatie, hulp en financiƫle steun. Lees meer op de pagina Coronahulp aan ondernemers.

Wat is het coronavirus? Wat moet ik doen? Steffie legt het op een makkelijke manier uit. Fijn voor iedereen die uitleg wil. Zeker als je niet goed kan lezen. Ook duidelijk voor kinderen en mensen met een beperking. Steffie legt ook andere moeilijke dingen op een makkelijke manier uit.

Bij het Nederlands Jeugdinstituut vinden kinderen, jongeren, ouders, professionals en beleidsmakers betrouwbare informatie over het coronavirus en de invloed op opgroeien en opvoeden. Hoe ga je om met de beperkingen door de coronamaatregelen? Hoe ga je om met de verantwoordelijkheid om zelf keuzes te maken die anderen niet schaden? Het is belangrijk dat kinderen en jongeren hierover meepraten. Wat houdt hen bezig? Waar maken zij zich zorgen over? Welke oplossingen zien zij? Het gaat tenslotte om hun leven en toekomst. Samenwerkende jeugdorganisaties vragen kinderen en jongeren de komende weken mee te praten. #ikpraatmee.

Slachtofferhulp Nederland breidt de dienstverlening uit tijdens de coronacrisis. De organisatie gaat naasten van IC-patiĆ«nten en nabestaanden van mensen die zijn overleden door het coronavirus helpen. Ligt uw naaste op de IC? Dan kunt u zelf de hulplijn bellen. Is er een dierbare overleden door het coronavirus? Dan kan bv. uw huisarts u doorverwijzen. De normale hulpverlening van Slachtofferhulp Nederland gaat door. U kunt bellen via T 0900-0101 of chatten op de website van Slachtofferhulp tijdens de coronacrisis.

Heeft u vragen over het coronavirus? Bekijk dan de veelgestelde vragen en antwoorden over het coronavirus op een rij: www.rivm.nl/coronavirus. Vindt u daar geen antwoord op uw vraag? U kunt ook terecht bij het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). De actuele stand van zaken in onze regio leest u op de website van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, www.vrmwb.nl.