Coronavirus

Steeds meer mensen zijn gevaccineerd tegen corona. Daardoor neemt het aantal besmettingen af. En het aantal mensen in het ziekenhuis stijgt niet. Daarom zijn minder strenge regels nodig. Vanaf zaterdag 25 september mag er weer meer, onder voorwaarden.

Op de website van de Rijksoverheid vindt u informatie over het virus en over de maatregelen die genomen worden.

Alleen samen krijgen we het coronavirus in Nederland onder controle.

  • Was vaak uw handen.
  • Hoest en nies in de elleboog.
  • Geef niemand een hand.
  • Bij klachten: blijf thuis en laat u testen bij de GGD.
  • Zorg af en toe voor frisse lucht in huis.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen. Dat hoeft niet meer, maar is nog steeds verstandig.

Meer informatie over uw gezondheid en het voorkomen van besmetting staat op de website van het RIVM

Iedereen met klachten kan zich laten testen op het coronavirus. Wilt u zich laten testen? Bel 0800-1202 voor een afspraak om u te laten testen, of ga naar de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.

Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter we kunnen voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. Vaccineren is gratis en vrijwillig; het is uw eigen keuze. Het is begrijpelijk als u vragen hebt. Antwoorden vindt u op coronavaccinatie.nl

De uitnodigingen voor iedereen van 12 jaar en ouder zijn verstuurd door de Rijksoverheid. Heeft u nog geen afspraak gemaakt? U kunt online een afspraak maken voor een vaccinatie. Of bellen naar 0800 - 7070. Op sommige plekken kunt u ook zonder afspraak een prik halen. Kijk op www.prikkenzonderafspraak.nl voor de locaties. Dit kan alleen als u nog geen afspraak gemaakt heeft.

Heeft u een probleem en kunt u dit niet oplossen met hulp van buren of familie? Of wilt u juist iemand helpen? Dan kunt u het team van ContourdeTwern in Goirle en Riel bellen of mailen.

ContourdeTwern Goirle | Riel
ma. t/m vr. 9.00u-17.00u
T (013) 534 91 91
infogoirle@contourdetwern.nl
W Website AdviesPunt ContourdeTwern

 

Marscha van Fessem, Casemangaer Vroegsignalering bij de gemeente Goirle, kan u adviseren en informeren over regelingen voor mensen met een laag inkomen. En ook over hulp bij financiële problemen. Bij geldproblemen is het belangrijk om snel hulp te zoeken. Anders kunnen de problemen steeds groter worden. Marscha is te bereiken via marscha.van.fessem@goirle.nl

De coronamaatregelen zijn grotendeels opgeheven en de economie draait weer. Per 1 oktober stopt het steunpakket. Enkele aanvullende financiële regelingen lopen door. Ondernemers kunnen uiteraard ook nog altijd bij de gemeente terecht met vragen, ideeën en zorgen. Lees meer op de pagina coronahulp aan ondernemers.

Wat is het coronavirus? Wat moet ik doen? Steffie legt het op een makkelijke manier uit. Fijn voor iedereen die uitleg wil. Zeker als je niet goed kan lezen. Ook duidelijk voor kinderen en mensen met een beperking. Steffie legt ook andere moeilijke dingen op een makkelijke manier uit.

Heeft u vragen over het coronavirus? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid. Vindt u daar geen antwoord op uw vraag? U kunt ook terecht bij het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur).