Identiteitskaart

Een identiteitskaart aanvragen kan alleen op afspraak. De identiteitskaart ligt na 5 werkdagen voor u klaar bij de receptie van het gemeentehuis. U betaalt de kosten bij de aanvraag. Iedereen moet het identiteitsbewijs zelf aanvragen én afhalen. Dit geldt ook voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Een identiteitskaart aanvragen kan alleen op afspraak

Kosten

Kosten identiteitskaart
ProductPrijs
Identiteitskaart 18 jaar en ouder (10 jaar geldig)€ 56,80
Identiteitskaart tot en met 17 jaar (5 jaar geldig)€ 29,95
Extra kosten voor een spoedaanvraag€ 48,60
Vermissing reisdocument€ 0,00

Meenemen

  • al uw oude reisdocumenten: paspoorten en/of identiteitskaarten, geldig of niet geldig. Heeft u geen oud reisdocument meer, neem dan een ander geldig identiteitsbewijs (met foto en handtekening) mee
  • één pasfoto in kleur. Let op de eisen
  • contant geld of een pinpas om de identiteitskaart te betalen.

Voor kinderen jonger dan 12 jaar neemt u daarnaast mee:

Kan of wil één van de ouders geen toestemming geven? U kunt vervangende toestemming vragen bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant T (088) 3616 000.

Spoedaanvraag

U kunt een spoedaanvraag doen om uw nieuw identiteitsbewijs sneller te krijgen. Een spoedaanvraag moet u voor een bepaald tijdstip (ma, do en vr vóór 12.30 uur; di en wo vóór 15.00 uur) bij het gemeentehuis in Goirle indienen. Bij een normale levering door de producent kunt u de volgende werkdag uw reisdocument vanaf 09.00 uur ophalen. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra kosten. Vertrekt u vandaag al? Neem dan contact op met de Koninklijke Marechaussee voor een nooddocument. Zij beoordelen of u in aanmerking komt voor een nooddocument.

Identiteitskaart kwijt of gestolen

Bij verlies of diefstal van uw paspoort in Nederland doet u geen aangifte bij de politie. U maakt een afspraak voor de aanvraag van een nieuwe identiteitskaart. Bij de afspraak in het gemeentehuis ondertekent u een vermissingsverklaring. Is uw document in het buitenland verdwenen, dan moet u voor uw reisverzekering bij de politie in het buitenland aangifte doen.

Reizen met kinderen

Sommige landen buiten het Schengengebied eisen een bewijs dat de meereizende volwassene de ouder is of het gezag heeft. Als het kind met iemand anders meereist, moet de ouder of degene die het gezag heeft, hiervoor toestemming geven. Omdat het kind vaak een andere achternaam heeft dan de meereizende volwassene, kan dit problemen geven bij de douane. Voor de toestemming kunt u op de website van de Koninklijke Marechaussee de brief vinden en daar wordt ook aangegeven welke documenten u nodig heeft.