De Jeugdgemeenteraad (JGR) bestaat uit kinderen, gekozen uit de groepen 7 van de basisscholen in Goirle en Riel. De verkiezing vindt om de twee jaar plaats. De jeugdgemeenteraadsleden zijn gemotiveerde kinderen die, door lid te zijn van de jeugdgemeenteraad, hun mening willen laten horen over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Zij proberen die onderwerpen, waarvan ze denken dat het anders of beter kan, te veranderen.

Leden jeugdgemeenteraad
NaamSchool
Finn Wesel en Lenn Horvers 't Schrijverke
Robijn Pruim en Suzie Wouters Den Bongerd
Mats van Aart en Bjorn van de Laar De Regenboog
Jeske Lemans en Julia SmeetsDe Kleine Akkers
Ruben Peters en Jasper KruizeDe Bron
Johan van den Berg en Anne Mieke BeekmansKameleon
Max van Beurden en Amisha Bachoe Open Hof
Emma Oerlemans en Bibi SchellekensDe Vonder

De JGR vergadert vijf keer per jaar in de raadzaal van het gemeentehuis en daarnaast komen ze vijf keer per jaar bij elkaar bij Jongerencentrum Mainframe. De leden komen met leuke ideeën of met problemen die ze willen oplossen. Ze kiezen gezamenlijk een onderwerp en bekijken in werkgroepjes hoe ze een bepaald plan kunnen uitvoeren. Elk werkgroepje heeft een volwassen begeleider. In een volgende vergadering leggen ze alle ideeën van de werkgroepjes voor en het idee waar de meeste kinderen het mee eens zijn wordt aangenomen en uitgevoerd.

U kunt alle activiteiten en projecten vinden op Facebook van de Jeugdgemeenteraad Goirle.

Mainframe organiseert het een en ander rond de Jeugdgemeenteraad. Mainframe kun je vinden in de Sint Jansstraat 1 in Goirle, T (013) 530 0874.