Toeristenbelasting

De gemeente heft toeristenbelasting omdat toeristen tijdens hun verblijf profiteren van de plaatselijke voorzieningen. U kunt dit bedrag doorberekenen aan uw gasten. Biedt u tegen vergoeding overnachtingen aan, bijvoorbeeld in een hotel, Bed&Breakfast, recreatiewoning of op een camping? Dan moet u toeristenbelasting betalen voor personen die bij u overnachten en niet zijn ingeschreven in de gemeente Goirle. Het maakt niet uit waarom iemand hier overnacht. Ook iemand die bijvoorbeeld voor zaken in de gemeente overnacht, moet toeristenbelasting betalen.

Tarieven toeristenbelasting
Heffing         Tariefcode            Omschrijving Tarief 2021 Tarief 2022
TOER 1 per persoon per overnachting   €     1,50 €     1,75
TOER 2 per standplaats    €     204,75 €     238,90

U betaalt toeristenbelasting als u een slaapplek verhuurt tegen betaling door personen die geen inwoner zijn van de gemeente. Deze belasting mag u doorberekenen aan de huurder/bezoeker/gast. Eenmaal per jaar ontvangt u een verzoek tot het doen van aangifte van de gerealiseerde overnachtingen.

Aangifte doen over belastingjaar 2019

U kunt aangifte doen van toeristenbelasting over belastingjaar 2019 via ons aangifteportaal. U voert de gegevens in die u van ons per brief heeft ontvangen.

Aangifte toeristenbelasting

U ontvangt ieder jaar - na afloop van het kalenderjaar - een aangiftebiljet van de gemeente. Hiermee kunt u het aantal overnachtingen in het voorafgaande jaar doorgeven. De gemeente berekent vervolgens hoe veel toeristenbelasting u over dat jaar moet betalen.

Overnachtingsplaats beginnen? Meld het bij de gemeente!

Wilt u een overnachtingsplaats beginnen in de gemeente Goirle? Dan moet u dit bij de gemeente melden. Na afloop van het jaar stuurt de gemeente u dan een aangiftebiljet toeristenbelasting.

Vragen over uw aanslag, betalingen, bezwaar en beroep en openstaande posten
Team belastingen Gemeente Goirle
T (013) 5310 586 (werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur)
E belastingen@goirle.nl
P Postbus 17, 5050 AA Goirle