Ophaaldagen afval

Bij u thuis halen wij GFT (groene container), restafval (grijze container) en PMD en papier (blauw-oranje container) op.

Meteen kijken wanneer uw container wordt geleegd:

Op mijnafvalwijzer.nl ziet u (na het invullen van uw postcode en huisnummer) op welke dag wij uw afval ophalen. U kunt via deze website ook uw persoonlijke afvalkalender uitprinten.

U kunt ook de Afvalwijzer-App downloaden op uw smartphone of tablet. Lees hiervoor meer op deze pagina onder AfvalWijzer-App

Zet uw container op de ophaaldag uiterlijk om 07.30 uur aan de straat. U mag de container de avond vóór de ophaaldag buiten zetten. Zet de container met de handvatten in de richting van de straat. Haal uw lege container nog dezelfde dag binnen.

Stond uw container op de ophaaldag om 7.30 uur buiten maar is deze niet geleegd? Dan hangt er waarschijnlijk een rode kaart aan uw container. Hier staat de reden op waarom uw container niet geleegd is.

Uw container alsnog laten legen? Dat kan. Zorg ervoor dat de reden waarom uw container niet geleegd is, verholpen is. Hierna kunt u online een melding maken via Fixi. Zet in de omschrijving om wat voor container het gaat. Uw melding wordt afgehandeld door de gemeente Tilburg.

De container wordt binnen 2 hele werkdagen alsnog leeggemaakt. Het is dus belangrijk dat uw container dan buiten staat.

In de AfvalWijzer-App kunt u uw persoonlijke digitale afvalkalender bekijken. Ook kunt u een waarschuwingsbericht instellen; u krijgt dan tijdig een signaal wanneer welk afval wordt opgehaald.
Bovendien worden gebruikers van de app met een extra melding op de hoogte gebracht als er tijdelijke veranderingen in de ophaalroute zijn. Bijvoorbeeld bij uitval van een vuilniswagen, door gladheid of als de ophaaldag wijzigt. Verder vindt u algemene informatie over (het inzamelen van) afval in de gemeente. Met de app is deze informatie 24 uur, 7 dagen per week beschikbaar, persoonlijk en actueel.

Google Play Store

App-Store

Als u niet beschikt over een smartphone of tablet maar wel over PC of laptop, dan kunt u gebruiken maken van de website www.mijnafvalwijzer.nl.

Links

Downloads