Nieuwe afvalinzameling

De meeste PMD-containers zijn inmiddels vervangen door blauw-oranje duocontainers. Het is een hele operatie, waarbij veel goed is gegaan en gaat, maar sommige dingen ook niet. Vanaf 1 oktober zamelen we afval op een nieuwe manier in.

Op een rijtje

  • GFT: voorheen werd de GFT-container geleegd in de even weken, vanaf 1 oktober vindt dit plaats in de oneven weken. Hierdoor duurt het één keer 3 weken voordat de container weer geleegd wordt.
  • Duo-container (papier & pmd): In de week van 16 óf 23 september wordt de duo-container voor het eerst geleegd. het ophalen van PMD in de hele gemeente wordt over 2 weken verdeeld.
  • Rest: Het ophalen van het restafval in de hele gemeente wordt over 2 weken verdeeld. Het kan dus zijn dat in de laatste week van september het restafval opgehaald wordt volgens de oude regeling en een week later het restafval nog een keer opgehaald wordt via de nieuwe inzamelingsregeling. Dit is éénmalig tijdens de overgangsperiode.

Ophaaldagen kunnen veranderen!

Door de wijziging kan het zijn dat ophaaldagen veranderen. Kijk hiervoor op mijnafvalwijzer.nl of in de AfvalwijzerApp. Hier staan de juiste inzameldagen op. Klopt er iets niet? Meld dit dan via het online meldpunt.

Let op: Vul altijd uw eigen postcode en huisnummer in! De scheiding van de routes kan namelijk in één straat liggen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de overkant van de straat in een andere route zit en dat daar de containers op een andere dag geleegd worden.