Nieuwe afvalinzameling

We willen minder restafval en afval beter scheiden. Veel afvalsoorten, zoals PMD, papier en GFT zijn namelijk herbruikbaar als nieuwe grondstof. Ons doel is om in 2021 nog maar 60 kg restafval per inwoner per jaar over te houden.

Beter scheiden

90% van het restafval in de grijze container bestaat uit gft-afval, PMD en papier. Dit zijn waardevolle grondstoffen, die hergebruikt kunnen worden. Ons streven is om in 2021 maximaal 60 kilogram per inwoner per jaar aan restafval te produceren. Dit is een vermindering van 160 kilogram per jaar.

Wat verandert er?

• Plastic verpakkingen, Metaal & blik verpakkingen en Drankenkartons (PMD) en Papier 
In de week van 2 september wordt uw huidige PMD-container opgehaald. Hiervoor in de plaats ontvangt u een duo-container voor het inzamelen van PMD én papier. Deze container wordt één keer in de twee weken geleegd.

• Restafval
De grijze container voor restafval blijft in gebruik maar wordt vanaf 1 oktober 2019 nog maar één keer in de vier weken geleegd.

Wat verandert er niet?

• Groente, fruit en tuinafval (gft)
De groene container voor groente-, fruit- en tuinafval blijft in gebruik en wordt nog steeds één keer in de twee weken geleegd.

Het omruilen van de containers

De nieuwe duocontainers worden in de week van 2 september 2019 huis-aan-huis bezorgd, met uitzondering van de twee wijken die in 2017 meededen aan de proeven. Elk huishouden krijgt eind augustus een brief waarin staat wanneer de PMD/papier duo-container wordt geleverd en wat er met de oude PMD-container gedaan moet doen. U hoeft voor de containerwissel niet thuis te zijn.

App AfvalWijzer

Om te weten wanneer uw containers geleegd worden, kunt u de AfvalWijzer-app downloaden op uw tablet of smartphone.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het nieuwe inzamelen en wat de veranderingen voor u betekenen? Raadpleeg dan de bijbehorende pagina op deze website. Daar vindt u ook een overzicht met veelgestelde vragen over de duo-container en het nieuwe inzamelen. Staat uw vraag of antwoord er niet bij? Dan kunt u ook een e-mail sturen naar dan info@goirle.nl of telefonisch contact met ons opnemen via (013) 5310 610.