WOZ en gemeentelijke belastingen in uw eigen online brievenbus

Hij komt er weer aan: het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. Op 26 februari ligt de papieren versie in de brievenbus. Maar wist u dat u al uw post van de overheid ook in 1 online brievenbus kunt krijgen? En tegelijkertijd uw lopende zaken op een rij ziet? Hoe? Via MijnOverheid.

De gemeente Goirle heeft zich aangesloten bij MijnOverheid. Dat betekent dat u niet alleen onze post in de Berichtenbox krijgt, maar ook post van bijvoorbeeld de Belastingdienst, het RDW, UWV, SVB en het Kadaster. U geeft zelf aan van welke organisatie u online post wil krijgen. Zodra er post is, krijgt u automatisch een mailtje. En heeft u bijvoorbeeld een aanvraag om een vergunning lopen? Ook deze volgt u via MijnOverheid.

Aanmelden
Om gebruik te maken van MijnOverheid moet u uw account activeren. Dat doet u met DigiD. Op de website https://mijn.overheid.nl staat hoe dit werkt. Ook vindt u er een handige instructievideo. Nadat uw account actief is, logt u voortaan in met uw DigiD.

App Berichtenbox
Wilt u post van de overheid meteen op de smartphone of tablet lezen? Via de App Store of Google Play downloadt u de Berichtenbox App. U logt één keer in met de DigiD en daarna voortaan met een zelfbedachte pincode. Zodra u post heeft, krijgt u een melding.

Geen papieren post meer
Nadat u uw account op MijnOverheid hebt geactiveerd, krijg u nog één keer het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen per post thuisgestuurd. Vanaf 2020 krijgt u dan uw post alleen nog in de Berichtenbox van MijnOverheid.

Meer informatie over deze dienst en het activeren van een eigen account vindt u via de website van Mijn Overheid.