Veel minder restafval

De afgelopen vier jaar zorgden we er met z’n allen voor dat we bijna 100 kilogram (kg) per jaar per persoon minder restafval weggooiden! Een hele prestatie. In 2016 hadden we nog 194 kg per persoon restafval en in 2020 was dit nog maar 95 kg! Maatregelen zoals de invoering van de duobakken en het omruilen van grote restafvalcontainers naar kleine droegen hier aan bij. Maar uiteindelijk heeft u het als inwoner gedaan door afval goed te scheiden.

Wethouder Liselotte Franssen: “Ik ben blij dat inwoners zo goed hun afval scheiden. Hierdoor is de hoeveelheid restafval flink verminderd. Ik begrijp ook dat het niet altijd makkelijk was. De gewijzigde inzameling zorgde soms voor wat weerstand. Het was voor iedereen wennen. Ik ben dan ook erg blij met deze goede resultaten. Als het gaat om duurzaamheid, dan helpt ieder stapje. Met zoveel minder restafval per inwoner zetten we samen een grote stap naar een duurzame samenleving.”

Van afval naar grondstof

Door meer afval te scheiden zorgden we voor veel minder restafval. Waardevolle grondstoffen zoals papier, plastic en metaal kunnen we zo hergebruiken. We zijn op de goede weg als het gaat om afvalscheiding en het zorgen dat waardevolle grondstoffen hergebruikt kunnen worden.