Tips bij verbouwen

De laatste tijd zijn veel inwoners in de gemeente Goirle aan hun huis aan het verbouwen. Leuk! Heeft u zelf ook verbouwplannen? Denk dan aan het volgende:

  • Gaat u een serre aanbouwen, een dakkapel plaatsen, een schuurtje bouwen, een boom kappen of iets (laten) slopen? Doe de ‘vergunningcheck’ op www.omgevingsloket.nl.

Zo ziet u of voor de werkzaamheden een vergunning of een melding bij de gemeente nodig is of dat uw plan vergunningsvrij is en u meteen aan de slag kunt.

  • Maakt u tijdens de verbouwing gebruik van een bouwcontainer, steiger, schaftkeet of chemische toilet? Plaats deze dan op eigen grond als dat mogelijk is. Dat geldt ook voor bouwmaterialen. Voor een bouwcontainer geldt dat deze op een veilige manier geplaatst wordt en voldoet aan bepaalde eisen. Informeer hiernaar bij uw verhuurder. Als de bouwcontainer op gemeentegrond wordt geplaatst, dan is het nodig om hiervan melding te maken. Doet u dit niet, dan kunt u een boete krijgen. De melding maakt u minimaal 4 weken van tevoren via www.goirle.nl/iets-melden.
  • Soms is tijdens de werkzaamheden korte tijd (zwaar) transport nodig. Zoals een vrachtwagen voor het storten van cement of een hijskraan. Als deze op de weg staat, dan maakt u gebruik van gemeentegrond en is het nodig om hiervan een melding te maken. Dan weten de hulpdiensten dat ze tijdelijk een andere route moeten rijden. De melding doet u via www.goirle.nl/iets-melden.

Vragen?

Heeft u hier nog vragen over? Neem dan contact op met Henri Beerens, coördinator ondergrondse infrastructuur, via e-mailadres info@goirle.nl of telefoonnummer (013) 5310 650.