Schulden voorkomen met 'Actie op Geldzaken'

Met de pilot Actie op Geldzaken bundelen de gemeenten Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk samen met Leystromen de krachten om mensen met (beginnende) schulden actief te benaderen en zo grotere problemen te voorkomen.

Wie komen in aanmerking?

Het niet betalen van huur of zorgpremie is vaak een eerste aanwijzing dat iemand financiĆ«le problemen heeft. De komende zes maanden benadert iedere gemeente maandelijks vijf inwoners met een betaalachterstand van drie of vier maanden bij zorgverzekeraar CZ of VGZ. We benaderen inwoners die zelf nog geen hulp hebben gevraagd. 

Het doel

Het doel is om inwoners in een zo vroeg mogelijk stadium onze hulp aan te bieden. Dan zijn de betalingsproblemen nog te overzien en is het aantal schuldeisers lager. Hiermee willen we voorkomen dat schulden zich opstapelen. Inwoners zijn niet verplicht om mee te werken met de aangeboden hulp. Wordt de hulp wel aanvaard, dan wordt samen met de inwoner in vier weken tijd een plan van aanpak opgesteld om de situatie te verbeteren. Actie op Geldzaken start eind februari en duurt een half jaar. Daarna bekijken we of we met deze werkwijze door willen gaan.

Ook hulp bij schulden?
Wilt u meer weten over hulp bij schulden?  Kijk dan ook eens op onze pagina hulp bij financiĆ«le problemen.