Ruim 100 extra regentonnen door actie in Goirle

Op zaterdag 27 maart plaatste Groener Goirle de 100ste regenton. Wethouder Liselotte Franssen was hierbij aanwezig. Het plaatsen van de regenton was onderdeel van de regentonnenactie uit 2019 en 2020. Ruim 100 huishoudens bestelden met korting een regenton om regenwater op te vangen. De actie loopt nog tot 15 april 2021. Groener Goirle plaatst dit jaar nog de in 2020 bestelde regentonnen.

Wethouder Liselotte Franssen: “Wij zijn blij met de actie van Groener Goirle. En natuurlijk met de inwoners die hier gebruik van maakten. Het klimaat verandert. Door steeds warmere en drogere zomers verbruiken we meer water om onze tuinen te sproeien. Door het plaatsen van regentonnen bouw je een waterbuffer op. Het besproeien van de tuin met dit water is niet alleen beter voor je planten omdat er minder kalk in regenwater zit, je bespaart ook kostbaar drinkwater. Een win-win situatie dus.”

Met de toename aan regentonnen zijn onze dorpen weer een stapje beter voorbereid op het veranderende klimaat. Zo is en blijft Goirle een fijne plek om te wonen. Wilt u ook aan de slag om uw tuin beter in te richten op warme en droge zomers? Kijk voor tips op onze website www.goirle.nl/duurzaamheid