Proef om bomen te helpen

De gemeente haalde afgelopen weken tegels weg rondom een aantal bomen in Goirle en Riel. Door deze proef, waarbij we de zogenoemde boomkrans vergroten, kan het regenwater beter in de grond trekken en blijft het langer beschikbaar voor de wortels. Zo zorgen we dat bomen het hele jaar voldoende water krijgen.

In de boomkrans komt een strooisellaag, gras of beplanting. Zo droogt de grond minder snel uit en krijgt onkruid minder kans. De proef startte in een aantal straten in Riel en Goirle, met in elke straat een andere invulling van de boomkrans. Als het succesvol blijkt, gaan we dat op meer plekken in de gemeente doen.

Warme zomers

Door lange warme en droge zomers krijgen onze bomen het steeds moeilijker. Veel bomen en struiken gaan dood van de droogte.

Groen is belangrijk

De gemeente hecht veel waarde aan een groene leefomgeving. Dat maakt het wonen in de gemeente Goirle aangenaam. Groen levert veel voordelen op. Groen helpt bij het opvangen van hoosbuien, groen zorgt voor verkoeling tijdens warme dagen en voor meer biodiversiteit. Bomen zijn een belangrijk onderdeel van onze groene omgeving.

Help mee

U kunt zelf ook meehelpen om meer regenwater vast te houden in de bodem. Haal een paar tegels uit uw tuin, zodat het water in de grond kan zakken. Of koppel uw regenpijp af zodat regenwater direct in de bodem stroomt. Zo zorgen we samen voor een fijne leefomgeving.

Meer informatie

Heeft u vragen over de proef of zelf een idee om bij te dragen aan de leefbaarheid van onze dorpen? We horen het graag via marieke.alberts@goirle.nl of telefoonnummer 013 5310678.