Online zelfhulptrainingen

laptop, computer, screen, white, using, person, people, business, adult, caucasian, young, technology, work, notebook, internet, pc, behind, student, lifestyle, woman, corporate, close, up, success, professional, employee, executive, worker, businessman, wireless, online

Hoe gaat het met u? Tijdens deze coronacrisis kunt u last hebben van sombere gevoelens, stress ervaren door het combineren van werk en privé of vermoeidheid ervaren door al het nieuws dat er op u afkomt. Wordt het u af en toe even te veel? Dat is heel begrijpelijk.

Modules

Sinds een jaar biedt de Gemeente Goirle online zelfhulptrainingen aan via Evie. Deze app en/of website biedt ondersteuning aan iedereen die dat goed kan gebruiken. Heeft de coronacrisis ook mentaal invloed op u? Gebruik dan de module ‘Mentaal sterk tijdens de Corona-Crisis’ en krijg praktische tips. Of heeft u bijvoorbeeld te veel stress en slaapt u daardoor onrustig? Dan biedt Evie de module ‘Beter Slapen’ aan.

Ervaringen

Benieuwd wat de ervaringen zijn? Lees hieronder de verhalen van gebruikers Leon en Rob. Leon: ‘Ik zat in een periode waarin het wat minder goed met me ging. Toen mijn collega vertelde over Evie, had ik meteen het idee dat ik zelf aan de slag kon. Ik ben begonnen met de module ‘Emotiedagboek’. Ik hield iedere dag bij wat mijn emoties waren en hoe ik me voelde. De app geeft dagelijks een herinnering om het dagboek in te vullen. Dat gaf me rust en het werd een onderdeel van mijn dagelijkse structuur. Het herinnert me om aandacht aan mezelf te besteden, dat schiet er anders nog wel eens bij in.” Ook voor Rob heeft Evie een positief effect gehad. Rob: “Evie is een laagdrempelig platform. Mensen kunnen zelf aan de slag, zodat je het gevoel hebt dat je stappen vooruit kan maken. Je kunt je inlezen in de theorie en de verschillende modules uitproberen om te kijken wat voor jou werkt. Veel praktische informatie over slapen weet je misschien ergens al wel, maar het is fijn om het nog een keer voorbij te zien komen. Dat je bijvoorbeeld schermen moet vermijden voor het slapengaan. Het helpt mij weer grip te krijgen.”

Gebruik

De modules zijn door iedereen anoniem en gratis te gebruiken op de website www.evie.nl of door de app Minddistrict te downloaden. Ga aan de slag met de zelfhulptrainingen waar en wanneer u dat wilt!