Nominaties Ireen Wüst-trofee

In 2019 wordt de Ireen Wüst-trofee voor de zesde keer uitgereikt door de gemeente Goirle.  Deze prijs wordt tweejaarlijks toegekend aan een sporter of sportteam waarvan de geleverde sportprestatie een bijzondere uitstraling heeft op de gemeenschap van de gemeente Goirle.

De prijs bestaat uit een bronzen beeldje van Ireen Wüst, een oorkonde en een
geldbedrag van € 1.500,00.

U kunt uw nominatie inclusief onderbouwing tot 1 maart schriftelijk bekend maken. U stuurt uw brief aan de gemeente Goirle, t.a.v. Maggie de Jong, Postbus 17, 5050 AA Goirle, of naar het e-mailadres: maggie.de.jong@goirle.nl.

Een externe jury beoordeelt de voordrachten en adviseert het college welke sporter of sportteam deze trofee in ontvangst mag nemen.

Criteria:
1. De Ireen Wüst-trofee wordt toegekend aan een sporter of sportteam waarvan de geleverde sportprestatie een bijzondere uitstraling heeft op de Goirlese gemeenschap.
2. Voor de Ireen Wüst-trofee komen in aanmerking:
a. Individuele sporters die op het moment van de prestatie woonachtig in de gemeente Goirle zijn, of
b. Individuele sporters die vanwege het uitoefenen van hun (top)sport moesten verhuizen uit de gemeente Goirle, maar op het moment van de prestatie nog steeds als inwoner van de gemeente Goirle worden gezien;
c. Sportteams die deel uitmaken van een vereniging die statutair in de gemeente Goirle is gevestigd en aangesloten is bij een door NOC*NSF erkende sportbond;
d. Teams waarvan het merendeel van de sporters op het moment van de prestatie in de gemeente Goirle wonen.