Jaarlijkse herdenking fusilladeslachtoffers

De Stichting Gijzelaars Beekvliet en Haaren hield op zondag 15 augustus, net als voorgaande jaren, een herdenking bij de fusilladeplaats in de bossen van Gorp en Roovert.

Op de locatie in de bossen van Gorp en Roovert op voormalig Goirles grondgebied brachten de bezetters in 1942 vijf gijzelaars uit de kampen Haaren en Beekvliet (Sint-Michielsgestel) om het leven: Robert Baelde, Christoffel Benneker, Willem Ruys, Alexander baron Schimmelpenninck van de Oye en Otto graaf van Limburg Stirum. De twee laatstgenoemden liggen nog altijd begraven bij de gedenkplaats in de bossen. Ook werd stil gestaan bij de drie gijzelaars die op 16 oktober 1942 in Woudenberg werden gefusilleerd: Jan Haantjes, Jacobus van den Kerkhoff en Hein Vrind.

De Stichting nodigde de gemeentebesturen van Goirle, Oisterwijk (Haaren), Hilvarenbeek en Sint Michielsgestel uit om aan deze herdenking deel te nemen. Namens het gemeentebestuur van Goirle legde burgemeester Mark van Stappershoef een krans op de gedenkplaats in de bossen van Gorp en Roovert.