In gesprek met Emmie van het Jongerenpunt

Werken, studeren, geld, zorgen… We lopen allemaal wel eens tegen dingen aan waarbij je een beetje hulp kunt gebruiken. Jongeren (16 t/m 26) die er zelf even niet uitkomen of op zoek zijn naar een luisterend oor, kunnen gratis hulp of advies vragen aan Emmie van het Jongerenpunt.

In gesprek met Emmie

Solliciteren was spannend

“Mijn naam is Emmie van Gestel en ik werk sinds 2019 als jongerenregisseur voor het Jongerenpunt. Je kunt dat zien als een coachrol. Na het behalen van mijn diploma in 2017 besloot ik eerst om een half jaar op reis te gaan. Toen ik terugkwam vond ik de stap om een baan te vinden toch wel spannend. Ik wist wel dat ik graag iets met coaching wilde doen, maar ik vond het enorm lastig om als startende - zonder werkervaring - ergens aangenomen te worden. Toen kwam het Jongerenpunt op mijn pad, omdat mijn zus me hierover tipte.”

Wat heeft het Jongerenpunt mij gebracht?

“Ik had destijds ook een jongerenregisseur die af en toe met mij meekeek. Dit heeft mij enorm geholpen! Ik leerde hoe ik mezelf kon presenteren bij bedrijven en hoe ik netwerkgesprekken voerde. Ik zag steeds beter hoe ik solliciteren kon aanpakken. We hadden wekelijks contact met elkaar, wat ervoor zorgde dat ik overzicht bleef houden en steeds meer inzicht kreeg in wat voor bedrijf, functie en werkomgeving bij mij paste.”

Nu help ik jongeren met dezelfde soort vragen

“Ik vind dat iedereen het verdient om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Ik ben jongerenregisseur geworden bij het Jongerenpunt, zodat ik andere jongeren kan helpen, mede door gebruik te maken van mijn eigen ervaringen. Voorbeelden van vragen waarbij ik kan helpen zijn:

  • Ik ben op zoek naar een (bij)baan
  • Ik wil een studiekeuze maken
  • Ik wil mijn financiële situatie onder controle krijgen
  • Ik zit niet lekker in mijn vel en ik wil hier graag hulp bij

Contactgegevens 

Bel of app naar 06-21 80 47 83, of mail naar emmie.van.gestel@goirle.nl. Voor meer informatie, kijk op www.jpmb.nl