Hulp bij (beginnende) geldproblemen

Inwoners die (beginnende) problemen hebben met het betalen van hun vaste lasten kunnen vanaf nu terecht bij team Vroeg Erbij van de gemeente Goirle. Dit team gaat graag vrijblijvend in gesprek om te kijken of we kunnen helpen als er een betalingsachterstand is. Inwoners kunnen zelf contact opnemen. De gemeente gaat ook zelf langs bij signalen van betalingsachterstanden.

Team vroeg Erbij

U kunt team Vroeg Erbij bereiken via e-mailadres vroeg.erbij@goirle.nl of telefoonnummer 013-5310591. De gemeente krijgt ook signalen als inwoners een betalingsachterstand hebben. Bijvoorbeeld van de woningcorporatie, energiemaatschappij, waterschap en/of zorgverzekeraar. Dan gaan we vanuit de gemeente zelf langs. Om samen te bespreken hoe we hen kunnen helpen. We kijken samen wat de oorzaak is en zoeken naar een oplossing. Als er hulp nodig is op andere gebieden (zoals zorg of welzijn), bekijken we ook hoe we hierbij kunnen ondersteunen.

Wethouder Marijo Immink: “In de gemeente Goirle vinden we het belangrijk dat elke inwoner de ondersteuning krijgt die hij of zij nodig heeft.Ook inwoners die beginnende geldproblemen hebben. Zij vragen niet vaak om hulp, maar we vinden het belangrijk om met hen in contact te komen. Door tijdig met deze groep inwoners te spreken, kunnen we voorkomen we dat problemen erger worden. Zo zorgen we dat ook zij gezond en fijn kunnen wonen in onze gemeente.”