Herdenking 4 mei in Goirle

Op dinsdag 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en iedereen die daarna is gestorven voor onze vrijheid. Vanwege de coronacrisis moeten we zoveel mogelijk thuisblijven. Samen met het 4 mei Comité Goirle en de Lokale Omroep Goirle (LOG) hebben we een vorm gevonden om de herdenking in Goirle toch met elkaar te delen.

Hele dag vlaggen halfstok

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei vraagt iedereen in Nederland om net als vorig jaar op 4 mei de vlag thuis de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers. Dit wijkt af van het normale vlagprotocol voor 4 mei.

Klokgelui

Enkele minuten voor 20.00 uur (19.53-19.58 uur) luiden de klokken van de kerktorens van de Sint Antonius Abt in Riel en de St. Jan kerk in Goirle.

Tv-uitzending LOG met kranslegging

Op dinsdag 4 mei zendt de LOG van 19.00 tot 20.00 uur het radio programma Hatseflats uit. Op dinsdag 4 mei om 20.00 uur zijn we twee minuten stil. Daarna zendt de LOG de herdenking in Goirle uit op tv. Tijdens de uitzending ziet u beelden van de kranslegging bij het monument op het Kloosterplein. Deze kranslegging is ’s morgensvroeg in stilte en zonder publiek. Verder kunt u kijken naar de toespraken van burgemeester Mark van Stappershoef en de voorzitter van het 4 mei Comité Goirle, Jan van Eijck. Deze toespraken worden eerder bij hen thuis opgenomen. De tv-uitzending van de LOG is te zien bij Ziggo op kanaal 44 en bij KPN op kanaal 1416. Live kijken via www.lokaleomroepgoirle.nl kan ook. De uitzending van de herdenking in Goirle wordt dezelfde avond elk half uur herhaald.

Bevrijdingsdag

Op 5 mei vieren wij dat Nederland 76 jaar geleden de vrijheid terug kreeg. Wij hangen de vlag dan de hele dag in top. Voor meer informatie kijkt u op: www.4en5mei.nl.