GGD vaccineert geen ouderen aan huis

De GGD ontvangt berichten dat ouderen in Noord-Brabant worden gebeld door mensen die zich voordoen als medewerkers van de GGD. Deze mensen willen een afspraak maken voor een coronavaccinatie bij de mensen aan huis. Let op: dit is een vorm van oplichting. De GGD neemt geen contact op met ouderen over het vaccineren en komt ook niet bij mensen thuis om te vaccineren.

 

Inwoners tussen 85 en 90 jaar ontvangen deze week per post een uitnodiging van het RIVM voor de coronavaccinatie. Huisartsen nemen persoonlijk contact op met de 90-plussers in hun praktijk. Mobiele ouderen moeten zelf bellen met een landelijk nummer om een afspraak te maken. Zij worden gevaccineerd op één van de vaccinatielocaties van GGD. Niet-mobiele ouderen worden door de huisarts gevaccineerd zodra dit kan. Vaccinatie door de GGD is altijd gratis!

 

Meer informatie

Heeft u nog vragen over de coronavaccins en de coronavaccinatie? Bel het landelijke nummer 0800 – 1351 (dagelijks van 08.00 – 20.00 uur), of neem contact op met de GGD. Ook op www.coronavaccinatie.nl vindt u veel informatie.