Coronaverhaal: Yep, positief

Wanneer je een positieve test terugkrijgt, breekt de hel los. Je test omdat je klachten hebt dus ergo je voelt je al niet zo lekker. Ook heb je dan al de hele dag gecontroleerd of je nog kan ruiken (neus in de koffie, in de wasmiddelbox en maar juichen dat je ergens in de verte nog wat ruikt..).

Na de onheilstijding mag je iedereen op je werk en privé gaan inlichten. Ik was daar 3 uur lang onophoudelijk mee bezig. Want; kids moeten langer bij vader blijven. Ja, ik had op 1,5 meter geborreld met 2 buurvrouwen dus ook zij in quarantaine. Ik was ook in de sauna geweest (daar ontstonden de klachten....), ook die vriendin voor 5 -10 dagen thuis. En dan mijn werk; bleek dat ik en meer collega’s besmet waren. Terwijl wij mondkapjes dragen en afstand houden. Het is mega besmettelijk! Maar wat ik het naarste vond is dat ik het doodeng vind om Covid te hebben.

Ik woon alleen en op alle slakken legde ik zout; “oh adem ik nog normaal? Ik voel toch wat meer druk op mijn borst, oh ben ik aan het piepen? Waar heb ik geen pijn, voel ik nu mijn nieren? Oh mijn schouderbladen wat zit daar?” Ik durfde de eerste nacht niet te slapen... pijn overal en maar letten op mijn ademhaling, gaat mijn hart nu sneller kloppen? Vre-se-lijk! Ja natuurlijk heb je een verhoogde hartslag als je je druk loopt te maken...

Gelukkig heb ik op mijn werk niemand besmet, privé helaas 3 mensen. En dat krijg je er ook gratis en voor niets bij: schuld-gevoel! Dankzij mij... en ik draag echt overal het mondkapje en houd 1,5 meter afstand, ga niet winkelen, vermijd druktes...

Maar ja, tijdens de borrel toch iets te dicht bij de zoon van de buuv gezeten en bij een andere buuv. Het was op 1 meter afstand.... toch de borrel dus, toch de alcohol en toch was de afstand toen niet voldoende... heel stom! Maar hebben we allemaal niet onze grappenhausmomentjes en zeggen we tegen elkaar “ach we zijn nu familie hahaha”.... Het hebben van Corona is geen pretje; hoge koorts, pijn en algehele malaise....  Dusssss: houd je aan de regels!!! Mondkapje en 1,5 meter afstand en blijf thuis!

Marike, 52 jaar

Foto: Hans Scholten