Coronaverhaal: muziekensemble De Wildacker

Hoe hou jij het vol? Wat maak jij mee? Schrijf mee aan de Goolse geschiedenis. Samen met de Bibliotheek verzamelen we coronaverhalen van de inwoners van Goirle en Riel. De verhalen bundelen we in een boek. Maar tussentijds zijn ze te lezen op onze website en in het Goirles Belang. Ook meedoen? Lees meer over de spelregels.


Beste lezer,

Wij maken voor onze repetities met muziekensemble De Wildacker sinds jaar en dag gebruik van wijkcentrum De Wildacker. Dit doen wij iedere donderdagmorgen tot volle tevredenheid. Totdat we in maart onze bijeenkomsten moesten staken vanwege een zeer ongenode gast, overgewaaid uit China. Onze leden waren natuurlijk teleurgesteld dat zij onze wekelijkse ontmoetingen moesten missen, maar helaas konden we in onze repetitieruimte geen anderhalve meter afstand houden. Na het versoepelen van de maatregelen door de overheid is een enquête uitgedaan om te polsen of de leden de repetities wilden hervatten. Er bestonden te veel aarzelingen. Dus heeft het bestuur, in overleg met de leden, besloten te wachten tot eind augustus. Inmiddels werd een alternatieve ruimte ter beschikking gesteld - De Deel - waar we goed anderhalve meter afstand tot elkaar konden houden. Vol goede moed zijn we weer gestart met onze repetities, totdat ons land werd geconfronteerd met een tweede golf van het virus. Begin oktober werden de repetities helaas weer stilgelegd.

Op persoonlijk vlak zijn we allen gezond gebleven, lichamelijk én geestelijk. Oefenen op onze instrumenten doen we thuis, alleen of in kleine groepjes. We kijken natuurlijk reikhalzend uit naar het moment dat we weer samenkomen, samen musiceren en koffie drinken onder het genot van een praatje. Laten we hopen dat het vaccin spoedig beschikbaar is!