Brabant Bokaal voor Goirlenaar Jan van Eijck

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant kent de Brabant Bokalen 2021 toe aan Jan van Eijck uit Goirle, Jacques Rovers uit Breda, Liesbeth Schreuder uit Waalre. De onderscheiding wordt sinds 2008 jaarlijks toegekend aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor cultuur en natuur in de provincie. Goirlenaar Jan van Eijck wordt geëerd voor zijn jarenlange verdiensten voor en vele publicaties over de historie en het cultureel erfgoed van Brabant, en Goirle in het bijzonder. De gemeente Goirle droeg Jan van Eijck voor en is trots en blij dat het Prins Bernhard Cultuurfonds de voordracht heeft gehonoreerd.

Burgemeester Mark van Stappershoef: “Het is zeer verdiend dat Jan van Eijck deze prestigieuze Brabantse onderscheiding krijgt uitgereikt. Jan is voorzitter van onze Heemkundekring en ons 4 mei comité, maar hij is vooral  een inspirerende en deskundige ambassadeur van het cultureel erfgoed en de geschiedenis van Goirle en onze omliggende dorpen. Al vele jaren is Jan actief met publicaties, lezingen en presentaties. Ook verzorgt hij vele rondleidingen,  onder meer rondom de Gôolse Geheimen. Jan is een enthousiast verteller en ‘unne echte Brabantse mèèns’ die naadloos thuishoort in het bijzondere gezelschap van de Brabantse Hoeders. Ik ben ontzettend trots en blij dat het Prins Bernhard Cultuurfonds onze voordracht heeft gehonoreerd, waardoor een Goirlese inwoner wordt toegevoegd aan de indrukwekkende lijst van laureaten van de Brabant Bokaal”.

Op maandag 6 december aanstaande reikt Ina Adema, commissaris van de Koning en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, de Brabant Bokalen 2021 uit.