Beste ideeën tegen gevolgen corona

Tien jongeren met minder kansen krijgen een complete vintage outfit. Dat is volgens de jury één van de beste ideeën om de maatschappelijke effecten van corona te bestrijden. 13 groepjes jongeren presenteerden op vrijdag 25 juni hun ideeën. Dit was de afsluiting van het project Social Spring van de leerlingen van vwo 5 van het Mill Hill College samen met R-Newt, Next Up! en de gemeente Goirle.

De ideeën moeten ervoor zorgen dat jongeren iets doen voor een ander of de samenleving, hun talent ontwikkelen en anderen ontmoeten. Ter voorbereiding kregen ze gastlessen van bijvoorbeeld mensen die eenzaam of dakloos zijn geweest. Alle groepjes krijgen 250 euro om hun idee uit te voeren. Het groepje met het beste idee krijgt 500 euro. Ook bij de uitvoering is er begeleiding van R-Newt, Next Up!.

Wethouder Tess van de Wiel (Jeugd) was jurylid: “Ik heb veel creatieve en inspirerende ideeën gehoord. Nog beter is dat de ideeën ook écht kunnen worden uitgevoerd. Mooi dat we zo samen met de leerlingen, het Mill Hill College, R-Newt, Next Up! en de gemeente samen zorgen voor perspectief voor jongeren na corona.”