Aanvragen lintjesregen 2022

Op maandag 26 april 2021 werden vier inwoners van de gemeente Goirle verrast met een Koninklijke onderscheiding tijdens de zogenaamde lintjesregen. Kent u ook iemand die naar uw idee zo'n blijk van waardering verdient? Dien dan uw voorstel in: welke inwoner van onze gemeente verdient zo'n mooie onderscheiding in 2022 en waarom?

Aanleveren voor 1 juli

Wanneer u iemand wil aandragen voor een Koninklijke onderscheiding in 2022, moet u voor 1 juli het voorstel inleveren. Daarom nodigt burgemeester Van Stappershoef u uit snel contact op te nemen met Sabine Simons via T (013) 5310 683 of per mail via onderscheidingen@goirle.nl als u iemand op het oog heeft. Zij vertelt u graag welke richtlijnen er zijn en welke gegevens u moet verzamelen om uw voordracht te ondersteunen. Een naam noemen volstaat dus niet. Op de website www.lintjes.nl vindt u alles over Koninklijke onderscheidingen en wat u moet doen om iemand voor te dragen.

Wie komt in aanmerking?

Koninklijke onderscheidingen worden tegenwoordig vooral toegekend aan personen, die zich langdurig als vrijwilliger hebben ingezet voor de samenleving of die prestaties met een bijzondere waarde voor de samenleving hebben geleverd. Denkt u hierbij dit jaar eens extra aan vrouwen die u kunt voordragen, want zij verzetten vaak veel vrijwilligerswerk terwijl we dat dan niet terugzien in het aantal vrouwen dat voorgedragen wordt.