Aanvragen Lintjesregen 2021

Op vrijdag 24 april jl. werden acht inwoners van de gemeente Goirle verrast met een Koninklijke onderscheiding in het kader van de zogenaamde lintjesregen. Misschien kent u ook iemand die naar uw idee voor zo'n blijk van waardering in aanmerking komt. Doe dan zo snel mogelijk een voorstel: welke inwoner van onze gemeente verdient zo'n mooie onderscheiding in 2021 en waarom?

Uitnodiging
De voorstellen voor 2021 moeten voor 15 juni aanstaande alweer worden ingeleverd. Daarom nodigt burgemeester Van Stappershoef u uit zo spoedig mogelijk contact op te nemen met Sabine Simons via (013) 5310 683 of per mail via sabine.simons@goirle.nl als u iemand op het oog heeft. Zij vertelt u graag welke richtlijnen er zijn en welke gegevens u moet verzamelen om uw voordracht te ondersteunen. Een naam noemen volstaat dus niet. Ook op www.lintjes.nl is meer informatie te vinden.

Meer dan vijftien jaar
Koninklijke onderscheidingen worden tegenwoordig vooral toegekend aan personen, die zich langdurig (meer dan vijftien jaar) als vrijwilliger hebben ingezet voor de samenleving of die prestaties met een bijzondere waarde voor de samenleving hebben geleverd. Denkt u hierbij dit jaar eens extra aan vrouwen die u kunt voordragen, want zij verzetten vaak veel vrijwilligerswerk terwijl we dat dan niet terugzien in het aantal vrouwen dat voorgedragen wordt.