Ernstig overlastgevende jeugd in beeld

Burgemeester Mark van Stappershoef heeft deze week aan twee in Goirle wonende jongeren een waarschuwingsbrief gestuurd. Hierin worden zij gewaarschuwd dat wanneer zij de komende tijd opnieuw de openbare orde verstoren, de burgemeester hen een gebiedsverbod oplegt. Deze jongeren zorgen al langere tijd voor ernstige overlast in de gemeente. Zo waren zij onder meer betrokken bij verschillende vernielingen, een ernstige mishandeling en vallen zij geregeld mensen lastig.  

“Deze jongeren zijn bij ons en de politie in beeld. Wij houden hen in de gaten en bij de eerste de beste misstap die ze nu nog begaan, volgt een gebiedsverbod. Ik accepteer dit niet in onze gemeente en benut alle middelen die ik tot mijn beschikking heb om dit een halt toe te roepen. Ik zit er bovenop.” aldus Mark van Stappershoef.
 
Herhaling voorkomen
Om herhaling te voorkomen zijn deze waarschuwingsbrieven in samenspraak met de politie gestuurd aan de jongeren om het gedrag een halt toe te roepen. De ouders van deze jongeren ontvingen de brieven ook.