Burgemeester: samen gaan we door

Koningsdag 2020 Guldenakker

Beste inwoners,

Samen gaan we door met de corona-aanpak in Nederland. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken, afstand houden. Alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren, zijn verlengd. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren.

De scholen en de kinderopvang zijn volop bezig met voorbereidingen om op een verantwoorde manier weer open te kunnen gaan. Sportclubs bekijken hoe ze het buitensporten weer op kunnen pakken. De gemeente helpt hierbij. Zo geven we samen de kinderen in Goirle weer wat meer ruimte. Die ruimte is ook nodig. Inmiddels vinden we met z’n allen wel manieren om het dagelijks leven in te richten, maar makkelijk is het niet altijd. Dat kinderen weer naar school kunnen en buiten kunnen sporten, gaat lucht geven.

Allerlei mooie initiatieven ontstaan om op afstand bijzondere momenten met elkaar te delen. Op de gemeentepagina in het Goirles Belang leest u bijvoorbeeld meer over de lintjesregen en de herdenking op 4 mei.

Op Koningsdag zongen twee studenten in de tuin van de Guldenakker voor de bewoners. Samen met Monique was ik hierbij en zagen wij met eigen ogen wat dit met de bewoners deed. We zagen ze genieten. Zo doen we ons best om er samen het beste van te maken in Goirle. Uiteraard binnen de richtlijnen van de RIVM.

Alles op gepaste afstand. 1,5 meter geven we elkaar de ruimte. Dat doen we allemaal om te zorgen dat we het coronavirus onder controle krijgen. Het gaat goed in Goirle. Op enkele incidenten na, houdt iedereen zich aan de regels. Daar wil ik u voor bedanken.

Maar ik snap ook dat het, naarmate het langer duurt, steeds lastiger wordt, maar het is belangrijk dat we volhouden. Alleen zo komt er niet alleen ruimte voor buiten sportende en naar schoolgaande kinderen, maar in meer branches en voor meer mensen. Dat krijgen we alleen samen voor elkaar als we ons houden aan de maatregelen. We houden vol, samen!

Mark van Stappershoef
Burgemeester

 

Zie eerdere corona-nieuwsberichten