Gemeente Goirle voert TOZO zelf uit

Geld

De gemeente Goirle gaat de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (TOZO) zelf uitvoeren. De regeling is bedoeld voor ondernemers die tijdelijk financiële ondersteuning nodig hebben. U vult hiervoor een formulier in via de site van de gemeente Tilburg. Daarna behandelt de gemeente Goirle de aanvraag. De gemeente kent de ondernemers uit Goirle en kan dus inspelen of hun behoeftes.

De TOZO is ingesteld door het kabinet vanwege de coronacrisis. Met deze regeling helpt de overheid zelfstandig ondernemers (o.a. zzp’ers) om hun bedrijf voort te zetten. U kunt via een snelle procedure financiële ondersteuning krijgen voor drie maanden. Het geld is voor levensonderhoud. De regeling vult het inkomen aan tot het sociaal minimum. U hoeft het geld niet terug te betalen.

Wilt u een beroep doen op de TOZO? Dan moet u alle informatie geven die de gemeente vraagt. Dat is nodig om te bepalen of u recht heeft op de uitkering en hoeveel u krijgt. Geeft u onvolledige of valse inlichtingen? Dan moet u het geld terug betalen en krijgt u ook nog een boete. Dat kan ook als achteraf blijkt dat u de uitkering ten onrechte heeft gekregen.