Einde tijdelijke huisartsenstraat

Huisartsenstraat

De tijdelijke huisartsenstraat op het parkeerterrein van VOAB wordt zaterdag 18 april 2020 afgebroken. De afgelopen maand zagen de Goirlese huisartsen daar de patiënten met coronaklachten. Het aantal patiënten met deze klachten is stabiel en we voorzien geen nieuwe grote toename. Daarom is de aparte locatie niet langer nodig. De huisartsen gaan weer werken vanuit hun eigen praktijken. Natuurlijk wel met extra maatregelen. Want al neemt het aantal patiënten geleidelijk af, we moeten voorzichtig blijven. Alle (landelijke) maatregelen blijven van kracht:

  • Blijf zoveel mogelijk thuis.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Was vaker uw handen.


Veilige oplossing
De huisartsenstraat was de oplossing om op een veilige manier veel patiënten te kunnen helpen. In de afgelopen maand kwamen elke dag gemiddeld 8 tot 12 patiënten langs. Het aantal patiënten bleef stabiel. De grote piek waarop de huisartsen voorbereid waren, bleef uit. We voorzien geen nieuwe grote toename. Als dat wel gebeurt, kan de huisartsenstraat binnen 2 dagen opnieuw klaarstaan.

De huisartsenstraat kwam er dankzij goede samenwerking tussen de huisartsen en de gemeente. De betrokken partijen kijken positief terug op deze actie onder moeilijke omstandigheden.

Werkwijze vanaf 20 april
Vanaf 20 april ontvangen de huisartsen patiënten met coronaklachten in een geïsoleerd deel van de praktijk. Of de patiënt krijgt thuis visite van de arts. De regel blijft dat patiënten altijd eerst bellen met de huisarts voordat ze naar de praktijk gaan. Dit geldt voor alle patiënten, ook als zij andere klachten hebben.