Burgemeester: "We doen het SAMEN"

Burgemeester Mark van Stappershoef

Beste inwoners,

Het is al weken het gesprek van de dag. Het coronavirus. Dat is ook niet gek. Het raakt ons allemaal, in meer of mindere mate. De voorbeelden kunt u zelf wel bedenken. Het raakt onze SAMENleving. Daar ligt ook een belangrijk deel van de ‘oplossing’: SAMEN. Alleen samen kunnen we dit nare virus stoppen. Ik zeg het daarom nog maar een keer. Blijf zoveel mogelijk thuis, houd anderhalve meter afstand en was vaker je handen.

De impact van het virus is groot. Hoe het zich allemaal ontwikkelt in de toekomst dat weten we niet. Wat we al wel weten is dat evenementen tot 1 juni niet doorgaan. Dat betreur ik, net als alle vrijwilligers die ze organiseren, ten zeerste. Evenementen zorgen voor verbindingen in onze samenleving. Die verbindingen vormen het cement daarvan. De samenleving dat zijn wij. Wij, die het nu met elkaar, zij het op gepaste afstand, moeten doen. Wat mij hierbij opvalt is dat onze samenleving ontzettend veel veerkracht, flexibiliteit en creativiteit laat zien. Daar heb ik veel waardering voor. Dat maakt me als burgemeester trots. 

Tot slot sta ik stil bij de mensen in onze gemeente die getroffen zijn door het coronavirus: hen wens ik veel sterkte en een spoedig herstel toe. Helaas zijn in onze gemeente ook inwoners overleden aan het coronavirus. Met de nabestaanden leef ik mee in deze verdrietige tijd.

Beste Goirlenaren en Rielenaren: Als we er samen de schouders onder zetten, dan lukt het ons. Dan komen we dit te boven. Zorg goed voor elkaar en houd u aan de maatregelen.

Mark van Stappershoef
Burgemeester

Zie eerdere corona-nieuwsberichten