Column burgemeester: we doen het voor elkaar

Beste inwoners,

Al ongeveer een half jaar lang schrijf ik geregeld een bericht aan u op deze plek. Dat betekent dat we al meer dan een half jaar te maken hebben met het coronavirus en de vele gevolgen daarvan  die diep ingrijpen in ons leven.

Intussen gaat het met de bestrijding van het virus niet slecht. Veel mensen houden zich goed aan de maatregelen. Maar het gaat niet goed genoeg. Daarom gelden er nu nog strengere regels. We moeten weer alles op alles zetten. Misschien is er dan in december wat meer ruimte om samen de feestdagen door te brengen.

Daar doen we het voor: weer meer samen kunnen zijn. Daarvoor is nodig dat we besmettingen voorkomen, kwetsbare mensen beschermen en overbelasting van de zorg voorkomen. Zodat de sociale en economische gevolgen niet nóg groter worden. In dat licht doet me het goed om te zien dat mensen in Goirle en Riel voor elkaar klaarstaan. Zo konden we de horeca- en de zorgsector bij elkaar brengen. Horecamedewerkers kunnen aan het werk blijven door in de zorg een handje toe te steken. Dat zijn mooie oplossingen in een problematische tijd die veel vraagt van ons allemaal.

Vandaag is het d’n Elfde van d’n Elfde, de dag die normaal het carnavalsseizoen inluidt. De dag waarop Prins en Raad worden gepresenteerd. Nu niets van dat alles.

Maar beste inwoners, uiteindelijk zullen we carnaval weer samen vieren. Houd je aan de coronamaatregelen en zie naar elkaar om. We doen het voor elkaar. Hou vol! Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Mark van Stappershoef
Burgemeester