De CoronaMelder-app: vanaf nu voor iedereen beschikbaar

Het coronavirus is er nog. Daarom kan vanaf nu iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. De app informeert u als u mogelijk bent besmet. Zo kunt u voorkomen dat u onbewust een ander besmet. Elke download helpt om de verspreiding van corona te stoppen. In de App Store en de Google Play Store staat CoronaMelder voor u klaar. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig.

Hoe werkt CoronaMelder?

Was u langer dan een kwartier in de buurt van iemand die later het coronavirus blijkt te hebben? Dan stuurt CoronaMelder-app u een melding. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker bij wie u in de buurt was en die u niet kent. Heeft u een melding ontvangen? Dan leest u in de app wat u kunt doen en of u zich kunt laten testen. Zo weet u na een melding dat u meer kans hebt om besmet te zijn. Daardoor kunt u voorkomen dat u onbewust een ander besmet. Want u kunt het coronavirus al doorgeven, voordat u zich ziek voelt.

CoronaMelder is een aanvulling op het bron- en contactonderzoek van de GGD. Ook mensen die niet uit dit onderzoek naar voren komen, kunnen een melding krijgen. De app weet niet wie of waar u bent. Ook geeft de app geen meldingen over actuele besmettingen in de buurt. Daarom is het belangrijk dat u zich blijft houden aan de basisregels, zoals 1,5 meter afstand houden en vaak uw handen wassen.

Op www.coronamelder.nl vindt u meer informatie.

Hulp bij installatie

Vindt u het installeren van de app lastig? Vraag dan een familielid of bekende om te helpen. Of bel de Helpdesk CoronaMelder op telefoonnummer 0800-1280. Daar kun je ook terecht met technische vragen over de app.