Vanaf oktober nieuwe inzameling afval

Deze week ontvangen alle inwoners van Goirle en Riel een brief in de bus met belangrijke informatie over de nieuwe afvalinzameling. In september 2019 gaat de gemeente namelijk aan alle huishoudens duocontainers voor papier en PMD verstrekken en het restafval nog maar één keer in de vier weken inzamelen.

Een grote verandering waarmee de gemeente Goirle samen met u de hoeveelheid restafval nog meer terug wil dringen. Veel afval dat onbedoeld bij het restafval verdwijnt kan namelijk hergebruikt worden, denk aan bijvoorbeeld groente-, fruit en tuinafval (gft), Plastic en Metalen verpakkingen, Drankenkartons (PMD) en papier.

De resultaten van de pilots in juni 2017 lieten zien dat de inzameling van restafval één keer in de vier weken, in combinatie met een duocontainer, leidde tot een aanzienlijke betere scheiding van afval.

Wat verandert er?

• Plastic verpakkingen, Metaal & blik verpakkingen en Drankenkartons (PMD) en Papier 
In de week van 2 september wordt uw huidige PMD-container opgehaald. Hiervoor in de plaats ontvangt u een duo-container voor het inzamelen van PMD én papier. Deze container wordt één keer in de twee weken geleegd.

• Restafval 
De grijze container voor restafval blijft in gebruik maar wordt vanaf 1 oktober 2019 nog maar één keer in de vier weken geleegd.

Wat verandert er niet?

• Groente, fruit en tuinafval (gft)
De groene container voor groente-, fruit- en tuinafval blijft in gebruik en wordt nog steeds één keer  in de twee weken geleegd.

Het omruilen van de containers
De nieuwe duocontainers worden in de week van 2 september 2019 huis-aan-huis bezorgd, met uitzondering van de twee wijken die in 2017 meededen aan de proeven. Elk huishouden krijgt eind augustus een brief waarin staat wanneer de PMD/papier duo-container wordt geleverd en wat er met de oude PMD-container gedaan moet doen. U hoeft voor de containerwissel niet thuis te zijn.

Meer informatie
Wilt u meer weten over het nieuwe inzamelen en wat de veranderingen voor u betekenen? Raadpleeg dan de bijbehorende pagina op deze website. Daar vindt u ook een overzicht met veelgestelde vragen over de duo-container en het nieuwe inzamelen. Staat uw vraag of antwoord er niet bij? Dan kunt u ook een e-mail sturen naar dan info@goirle.nl of telefonisch contact met ons opnemen via (013) 5310 610.