Burgemeestersontbijt 2019

Vanmorgen om 8.30 uur ontvingen burgemeester Mark van Stappershoef en wethouder Piet Poos de leerlingen van basisschool Kleine Akkers. In de raadzaal schoven zij aan bij het burgemeestersontbijt. Het thema van het Nationaal Schoolontbijt is dit jaar ‘Neem de tijd voor je ontbijt’.

Kennismaking
Naast een gezond ontbijt kregen burgemeester Mark van Stappershoef en wethouder Piet Poos ook de nodige vragen voorgeschoteld. Zo leerden de leerlingen de burgemeester en wethouder ook op persoonlijk vlak beter kennen. Nu weten ze bijvoorbeeld de lievelingskleur en het lievelingsdier van de burgemeester. Ook staken zij wat op over de gemeentelijke organisatie en over welke onderwerpen de gemeente vergadert. Burgemeester Van Stappershoef en de kinderen waren het erover eens dat het fijn wonen is in Goirle en zij spraken de wens uit dat alle kinderen en andere inwoners het goed hebben met elkaar en gezond en gelukkig kunnen leven. Als dank voor hun komst en het stellen van hun goede vragen, kregen de kinderen bij het weggaan nog een leuke attentie uit handen van de burgemeester.

Spannend
Voor de meeste kinderen was het best spannend, maar voor Julia was de Goirlese raadzaal geen onbekend terrein. Zij was er als Jeugdgemeenteraadslid al eens eerder geweest, tijdens de installatie van de nieuwe Jeugdgemeenteraad.