Rookverbod voor alle bossen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goirle heeft besloten om per direct een rookverbod in te stellen voor alle bossen en natuurgebieden. De oorzaak hiervoor is de aanhoudende droogte van de afgelopen tijd en het risico op natuurbranden tijdens deze droogte.

Burgemeester Mark van Stappershoef: " Om het risico op natuurbranden te verkleinen, hebben we dit rookverbod ingesteld. Wij vinden het belangrijk dat onze inwoners nu en in de toekomst met plezier gebruik kunnen maken van onze natuurgebieden. We doen hiermee ook een nadrukkelijk beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de bezoekers van onze natuurgebieden. De meeste natuurbranden worden namelijk veroorzaakt door menselijk handelen."

Het verbod geldt zolang fase 2 is afgekondigd ten aanzien van het risico op natuurbranden. Deze fase wordt afgekondigd door de Veiligheidsregio Midden en West Brabant en is te raadplegen via www.natuurbrandrisico.nl. Overigens gold in de gehele gemeente Goirle al een algemeen verbod op open vuur in of in de nabijheid van bossen en natuurgebieden.