2e Pinksterdag NK Streetrace Goirle

Op maandag 21 mei gaat alweer de achtste editie van de Streetrace van start. Dit gebeurt in meerdere categorieën over een spectaculair parcours dat dwars door het centrum van Goirle gaat. Dit jaar voor de derde keer ook het Nederlands Kampioenschap. Humberto Tan zal samen met de bekendste omroeper uit de wielersport, Kees Maas, de renners presenteren op het podium voor de start van de wedstrijd tussen de ex-profs. De verschillende races worden muzikaal opgeluisterd door optredens op het Kloosterplein.

NK Streetrace dames en heren
Voor de derde keer zal Goirle zich opmaken voor een spannende strijd tussen de beste mountainbikers uit Nederland. De winnaar/winnares zal gehuld worden in de officiële NK trui en het Wilhelmus zal klinken. Maar daarvoor moeten ze wel elke ronde de 18 meter lange zandbak doorkomen. Tevens zorgen de hoge brug en onder andere de houten kombocht voor de nodige spanning. Kortom het parcours ligt vol met hindernissen en zal dwars door het centrum gaan. Wie worden de nieuwe kampioenen…?

Ex-wielerprofs
De Streetrace kan niet compleet zijn zonder de race tussen de ex-wielerprofs. In totaal verschijnen er 30 oud profwielrenners aan de start voor een zinderende wedstrijd op de mountainbike. Dit jaar staan onder andere de Belgische wereldkampioenen veldrijden Sven Nijs en Mario de Clercq klaar om het parcours te trotseren en te laten zien waar ze toe in staat zijn. Van Hollandse bodem zijn prominenten als Michael Boogerd, Erik Breukink en Richard Groenendaal aanwezig.

Kidsrace
Ook de jonge wielerliefhebbers komen aan hun trekken. Net als vorig jaar is er een Kidsrace waarbij basisschoolleerlingen van de groepen 3 tot en met 8 uit de regio het tegen elkaar opnemen vanaf een bijzonder groot startveld. Vorig jaar reden er 128 kinderen op een speciaal aangepast parcours hun kampioenschap van het jaar!

Populair
De Streetrace in Goirle is een evenement dat onder liefhebbers hoge ogen gooit en inmiddels buiten de dorpsgrenzen erg populair is. De editie van vorig jaar trok een record aantal toeschouwers van ruim 11.000 mensen. Ook dit jaar belooft het evenement weer groots te worden. Met recht een Gôols Geheim waar we als gemeente erg trots op zijn. Het volledige programma is te vinden op de speciale website over deze mountainbikerace.